Τα σχέδια του νέου μαχητικού αεροσκάφους που σχεδιάζει η Lockheed Martin και το οποίο θα είναι κάτι μεταξύ F-22 και F-35, (γνωστό προσωρινά ως F-22/F-35 Hybrid) πρόκειται να δείξουν στον υπουργό Εθνικής Άμυνας οι Αμερικανοί.

Το αεροσκάφος σχεδιάζεται από τη Lockheed Martin, για να αντικαταστήσει σε πρώτη φάση τον στόλο των μαχητικών αεροσκαφών F-2 της ιαπωνικής Αεροπορίας, αλλά φυσικά πρόκειται να είναι και διαθέσιμο για εξαγωγές σε τρίτες χώρες.

Ο ΥΕΘΑ θα επισκεφθεί την Παρασκευή τις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Τέξας κι εκεί τα στελέχη της εταιρείας θα του παρουσιάσουν αυτό το νέο αεροσκάφος, μετέδωσε ο ανταποκριτής του Antenna στις ΗΠΑ Θ.Τσίτσας.

Το σχέδιο της Lockheed Martin η οποία έχει μπλέξει για τα καλά με τα προβλήματα που υπάρχουν στο F-35 είναι να κατασκευάσει ένα αεροσκάφος που θα αποτελεί ένα “μείγμα” των F-22 και του F-35.

Το πιο πιθανότερο είναι να αποτελεί μια μονοκινητήρια έκδοση του F-22 με πολλά από τα ηλεκτρονικά συστήματα του F-35.

Το κόστος του αρχικά υπολογίζεται σε 177 εκατομμύρια δολάρια ανά αεροσκάφος.

Η λύση της σχεδίασης και κατασκευής ενός τέτοιου αεροσκάφους εξυπηρετεί την αμερικανική κυβέρνηση που δεν έχει την πρόθεση να εξάγει το F-22, αλλά και να θελε δεν μπορεί καθώς δεν βρίσκεται πλέον σε παραγωγή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!