ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στο μπάσκετ πάμε καλά...

Ουκρανία: Εντυπωσιακό βίντεο από τη δράση των πυραύλων IRIS-T SLM

Το γερμανικό σύστημα αεράμυνας έχει αποδειχθεί απαραίτητο για την ουκρανική Αεράμυνα

Ουκρανία: Εντυπωσιακό βίντεο από τη δράση των πυραύλων IRIS-T SLM

Σπάνιο βίντεο που δημοσίευσαν ουκρανικές στρατιωτικές πηγές καταγράφει με μεγάλη λεπτομέρεια τη δράση του συστήματος αεράμυνας IRIS-T SLM στις αντιαεροπορικές επιχειρήσεις κατά των Ρώσων.

Τα προηγμένα δυτικά συστήματα αεράμυνας αντιπροσωπεύουν μια κρίσιμη βοήθεια για την Ουκρανία ενόψει του ερχόμενου χειμώνα.

Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι η Ρωσία είναι πιθανό να εντείνει τα χτυπήματά της κατά της ενεργειακής υποδομής της χώρας τους επόμενους μήνες.

Μέχρι στιγμής, η Γερμανία έχει μεταφέρει δύο συστοιχίες IRIS-T SLS στην Ουκρανία τον Αύγουστο του 2023, επιπλέον των δύο εκδόσεων SLM που παραδόθηκαν τον Απρίλιο του ίδιου έτους και τον Οκτώβριο του 2022.

Οι εκδόσεις SLM έχουν εμβέλεια έως και 40 χιλιόμετρα, ενώ οι αντίστοιχες SLS μικρότερης εμβέλειας μπορούν να φτάσουν στόχους 12 χιλιόμετρα μακριά.

Η παρατήρηση της δράσης των συγκεκριμένων συστημάτων αποτελεί και χρήσιμη γνώση για την ελληνική αεράμυνα, καθώς τα συστήματα είναι πιθανό να αντικαταστήσουν στο μέλλον τα OSA-AKM και τα TOR M1 των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων 

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο: 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.