Προβληματισμός επικρατεί στο ΥΠΕΘΑ αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της Άγκυρας, μετά την παρουσία του «Πορθητή» στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως αναφέρεται υπάρχει έντονη ανησυχία ότι είτε το πλωτό γεωτρύπανο θα μετακινηθεί στη συνέχεια βορειότερα προς την περιοχή της Ρόδου και του Καστελόριζου, είτε αυτό θα το αναλάβει τ5ο τουρκικό «ερευνητικό» σκάφος Barbaros το οποίο πλέει ανοικτά της Κύπρου.

Όπως ανέφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Αθήνα ανησυχεί ότι η Άγκυρα τις επόμενες εβδομάδες θα επιχειρήσει να φέρει πιο κοντά στην Ελλάδα στο πεδίο της έντασης, μετακινώντας το γεωτρύπανο «Πορθητή», ανατολικότερα της Ρόδου και του Καστελόριζου, εντός της εν δυνάμει ελληνικής ΑΟΖ.

Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι έχει ενημερωθεί ήδη η αντιπολίτευση γι’ αυτό το ενδεχόμενο, γι’ αυτό και κρατούν όλοι χαμηλούς τόνους στα εθνικά, χωρίς αυτό να

Σύμφωνα με πληροφορίες το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο «Πορθητής» μαζί με τρία νορβηγικά πλοία και με την συνοδεία μία τουρκικής φρεγάτας προς το παρόν, κινείται στην περιοχή κοντά στην Πάφο με σκοπό την γνωστοποίηση προς πάντες των τουρκικών επιδιώξεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!