Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων, έστειλε σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόθεση να κόψει τα κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία

Σε σχέση με την πρόταση για διάλογο από την Τουρκία είπε:

«Δεν μπορείς να καλείσαι σε διάλογο με όρους εκβιασμού, τέτοιο διάλογο δεν τον θέλουμε», απάντησε ο Υπουργός στο τουρκικό «τελεσίγραφο». Για να κάτσουμε στο τραπέζι με την Τουρκία θα πρέπει να αλλάξουν οι όροι, παρόλα αυτά «δεν έχουμε πρόθεση να κόψουμε τα κανάλια επικοινωνίας».

Η επιθετική ρητορική της Τουρκίας δεν βοηθά την κατάσταση.

Ο ΥΕΘΑ τόνισε πως παρά το προβλήματα, τα οποία από την εποχή της κρίσης είναι πολλά και έπληξαν και τα ένοπλα σώματα, η Εθνική κυριαρχία δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Δεν υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι η Τουρκία θα σταματήσει τις γνωστές προκλητικές συμπεριφορές, αλλά η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το οτιδήποτε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά τις τουρκικές εξαγγελίες για έρευνες νοτίως της Κρήτης, ο κ. Παναγιωτόπουλος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, «η ύπαρξη τουρκικών ερευνητικών σκαφών σε ελληνικά ύδατα αποτελεί παραβίαση της Εθνικής μας κυριαρχίας και δεν θα την επιτρέψουμε!»