ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ισραήλ: Απόψε συνεδριάζει το πολεμικό συμβούλιο για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο αποτελείται από τον πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου τον υπουργό Άμυνας Ιωάβ Γκάλαντ και τον υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου Μπένι Γκαντζ

Ισραήλ: Απόψε συνεδριάζει το πολεμικό συμβούλιο για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Συνεδριάζει απόψε το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ σχετικά με την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα αλλά και τη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Times of Israel», το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ θα ξεκινήσει τη συνεδρίαση σήμερα το απόγευμα, στις 6.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) για να συζητήσει «τα επόμενα βήματα στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας που αφορά την απελευθέρωση των ομήρων».

Αφότου ολοκληρωθούν οι συνομιλίες του πολεμικού συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση στο υπουργείο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο αποτελείται από τον πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου, τον υπουργό Άμυνας Ιωάβ Γκάλαντ και τον υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου Μπένι Γκαντζ.

Υπάρχουν επίσης τρία μέλη του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου που θεωρούνται παρατηρητές και δεν έχουν δικαίωμα ψήφου: ο πρώην αρχηγός του επιτελείου των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων (IDF), Gadi Eizenkot, ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Ron Dermer και ο αρχηγός του υπερορθόδοξου κόμματος Shas του Ισραήλ, Aryeh Deri.

Το Ισραήλ περιμένει την απάντηση της Χαμάς

Η κυβέρνηση του Ισραήλ περιμένει την απάντηση της Χαμάς στην πρόταση που έχει καταθέσει, προτού αποφασίσει αν θα στείλει αντιπροσωπεία στο Κάιρο για την έγκριση της συμφωνίας που προβλέπει κατάπαυση του πυρός για 40 ημέρες και ανταλλαγή ομήρων με παλαιστίνιους κρατούμενους σε φυλακές του Ισραήλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, Σουχάιλ αλ Χίντι, έχει ξεκαθαρίσει ότι η σουνιτική οργάνωση συνεχίζει να αξιώνει μόνιμη κατάπαυση του πυρός και την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τον παλαιστινιακό θύλακα, τη Λωρίδα της Γάζας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.