Με μια ανάρτηση ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο έκανε γνωστό που βρίσκεται από χθες το βράδυ. Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη. Η ανάρτηση αποθεώνει την Ελλάδα και σίγουρα θα προκάλεσε ανησυχία και ενόχληση στην Άγκυρα.

Στην ανάρτηση γράφει: «Είμαι ενθουσιασμένος που επέστρεψα στην Ελλάδα, ένα ζωτικό συνεργάτη των ΗΠΑ με τον οποίο μοιραζόμαστε μια κοινή στρατηγική. Η ισχύς της διμερούς μας σχέσης βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών και ανυπομονώ να έχω μια παραγωγική επίσκεψη».

Η Θεσσαλονίκη είναι ο πρώτος σταθμός της τριήμερης επίσκεψης του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο κ. Πομπέο έφτασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή την ώρα συναντάται με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια. Η συνάντηση ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί, σε αίθουσα του ξενοδοχείου όπου έχει καταλύσει η πολυπληθής αμερικανική αποστολή, με τους δύο υπουργούς να ανταλλάσουν “αγκωνιές’ αντί χειραψίας τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.