Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, πραγματοποίησε νωρίτερα συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια στη Θεσσαλονίκη.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του στο twitter ο Μάικ Πομπέο, βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, τα Δυτικά Βαλκάνια και η αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η ανάρτηση Πομπέο μετά την συνάντηση με Δένδια

«Είναι πάντα υπέροχο να βλέπω τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, συζητήσαμε για τη μακρόχρονη ισχύ των σχέσεων Ηνωμένων Πολιτειών-Ελλάδας, τα Δυτικά Βαλκάνια και την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει ο κ. Πομπέο στο twitter.

https://twitter.com/SecPompeo/status/1310495594255966210

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 45-50 λεπτά και στη συνέχεια ο κ. Πομπέο αναχώρησε για τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ενέργεια, παρουσία και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

​Στη συνέχεια θα υπογραφεί συμφωνία επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα κατά την άφιξή του στην Ελλάδα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είχε δηλώσει «ενθουσιασμένος» και πάλι μέσω twitter.

Δένδιας: Επιβεβαιώνονται οι ισχυροί δεσμοί ΗΠΑ-Ελλάδας

Την ίδια ώρα, με ανάρτησή του στο twitter ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σημειώνει ότι η επίσκεψη Πομπέο επιβεβαιώνει τους ισχυρούς δεσμούς και τη διαρκώς ενισχυόμενη εταιρική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ.

https://twitter.com/NikosDendias/status/1310479021558333440

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!