Το 2008 η Premier League είχε επικοινωνήσει την πρόθεση της να διεξάγει κάποια παιχνίδια από το πρωτάθλημα σε ξένες χώρες (βασικά στην Ασία) ωστόσο οι αντιδράσεις από τα μίντια και τους οπαδούς πάγωσαν τα σχέδια.

Παρόλο που κάθε χρόνο ακούγεται ολοένα και πιο έντονα πως «αυτό κάππια στιγμή θα γίνει», όπως όλα δείχνουν η πρώτη που θα επιχειρήσει ένα τέτοιο άνοιγμα είναι η Ισπανική Λίγκα.

«Ξεκάθαρα η La Liga είναι ένα παγκόσμιο προϊόν το οποίο θέλουμε να… μεγαλώσουμε. Και ως μέρος αυτής της προσπάθειας συζητάμε την προοπτική κάποια παιχνίδια του πρωταθλήματος να διεξαχθούν εκτός Ισπανίας…», δήλωσε εκπρόσωπος της διοργανώτριας αρχής χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για το πότε και το που.

Αυτή η απόφαση πάντως έρχεται ως συνέχεια του φιλικού αγώνα του καλοκαιριού όταν Ρεάλ και Μπαρτσελόνα βρέθηκαν αντιμέτωπες στο «Hardo Rock Stadium» του Μαϊάμι μπροστά σε 66.000 χιλιάδες θεατές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και φυσικά ο στόχος των ανθρώπων της La Liga είναι να μειώσουν το χάντικαπ που τους χωρίζει από την Premier League στο κομμάτι των εσόδων καθώς τόσο από τα τηλεοπτικά συμβόλαια, όσο κι από τις αναδυόμενες τρίτες αγορές οι Άγγλοι κερδίζουν πολλά περισσότερα από τους Ισπανούς.