Με «αέρα» οκτώ βαθμών θα κάνουν τις χειμερινές… διακοπές τους οι παίκτες της Μπάγερν, καθώς η νίκη τους 1-0 επί του Ανόβερου σε συνδυασμό με την ήττα της Ντόρτμουντ στην Κολωνία, έστειλε την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ξανά σε απόσταση… ασφαλείας!

Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, λοιπόν, η Μπάγερν έκαμψε την αντίσταση του Ανόβερου, με τον Τόμας Μίλερ να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι στο 40′. Την ίδια ώρα στο «Rhein Energie Stadion» της Κολωνίας η Ντόρτμουντ παρότι προηγήθηκε με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στο 18′, γνώρισε στο φινάλε την ήττα με τα γκολ των Τσόλερ (82′) και Μοντέστ (90′).

Νίκη βαθμολογικής… προσπέρασης πέτυχε η Άιντραχτ επί της Βέρντερ στην «Commerzbank Arena» της Φρανκφούρτης. Ο Κλαούντιο Πιζάρο έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους στο 29′, όμως ο Άλεξ Μάιερ ισοφάρισε στο 31′. Ο Αϊγκνερ στο 48′ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Άρμιν Φε.

Το γκολ του Τσιτσαρίτο στο 73′ ήταν αρκετό για να συνεχίσει η Λεβερκούζεν την αήττητη πορεία της στα τελευταία ματς, επικρατώντας 1-0 στην έδρα της Ίνγκολσταντ. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αντικατέστησε τον σκόρερ στο 84′.

Επιστροφή στις νίκες και για την Άουγκσμπουργκ, η οποία με γκολ του Μόραβεκ στο 76′ επικράτησε 1-0 του Αμβούργου στο «Volksparkstadion». Ο Κώστας Σταφυλίδης παρακολούθησε την αναμέτρηση από τον πάγκο των φιλοξενούμενων.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

Σάλκε – Χόφενχαϊμ 1-0 (28′ Τσούπο Μότινγκ

Αμβούργο – Άουγκσμπουργκ 0-1 (76′ Μόραβεκ)

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – Βέρντερ Βρέμης 2-1 (31′ Μάιερ, 48′ Άιγκνερ – 29′ Πιζάρο)

Κολωνία – Ντόρτμουντ 2-1 (82′ Τσόλερ, 90′ Μοντέστ – 18′ Παπασταθόπουλος)

Ανόβερο – Μπάγερν Μονάχου 0-1 (40′ πεν. Μίλερ)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ίνγκολσταντ – Λεβερκούζεν 0-1 (73′ Τσιτσαρίτο)