Ο Αντόνιο Ματέου Λαόθ ορίστηκε να διευθύνει τον τελικό του Champions League ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι (29/5, 22:00), ο οποίος και θα είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός της καριέρας του.

Ο 44χρονος γεννημένος στη Βαλένθια διαιτητής θα σφυρίξει για πρώτη φορά ευρωπαϊκό τελικό στην καριέρα του (ήταν 4ος στον τελικό Λίβερπουλ-Τότεναμ το 2019), έχοντας ως τώρα στο ενεργητικό του έναν τελικό Κόπα Ντελ Ρέι (2014) κι έναν ισπανικού Σούπερ Καπ (2012).

Μάλιστα, αυτή θα είναι και η πρώτη φορά που σφυρίζει τελικό Champions League Ισπανός ρέφερι, μετά τον Μανουέλ Μεχούτο Γκονθάλεθ στον θρυλικό τελικό της Πόλης, ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μίλαν το 2005.

Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε, ενώ ο Video Assistant Referee του μεγάλου τελικού θα είναι ο Αλεσάντρο Ερνάντεθ Ερνάντεθ, με βοηθούς τους Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα και Λόπεθ ντε Σεραίν.

Φέτος, ο Ματέου Λαόθ έχει σφυρίξει πέντε αγώνες Champions League, έναν εκτός ομίλων, αυτόν της Μπάγερν κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν (2-3) για τα προημιτελικά. Παράλληλα, σφύριξε και τα μεγάλα ντέρμπι Ρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης στη La Liga.

Ο ΓΑΛΛΟΣ ΚΛΕΜΕΝ ΤΙΡΠΕΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τρεις ημέρες νωρίτερα, την αναμέτρηση του Γκντανσκ ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Βιγιαρεάλ θα αναλάβει να διευθύνει ο Κλεμέν Τιρπέν με τη γαλλική ομάδα των βοηθών του και 4ο διαιτητή τον Σλοβένο, Ζλάβκο Βίντσιτς.