Την περίπτωση του 27χρονου επιθετικού, Ουσάμα Ασαϊντί εξετάζει η ΑΕΚ που θα επιχειρήσει να κάνει τη μεταγραφή της χρονιάς κατά την περίοδο του Ιανουαρίου. Ο διεθνής Μαροκινός αγωνιζόταν στην Πρέμιερ Λιγκ με αποτέλεσμα ο Γκουστάβο Πογέτ να τον γνωρίζει καλά και να τον θέλει στην ΑΕΚ για το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Έκανε το πρώτο ξεπέταγμά του στη Χέρενφεν με την οποία είχε 79 συμμετοχές με 20 τέρματα σε μια τριετία, και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στη Λίβερπουλ. Μάλιστα είχε κοστίσει στους «κόκκινους» περίπου 3,3 εκατ. ευρώ. Έπεσε όμως πάνω στους Στέρλινγκ και Σούσο, με αποτέλεσμα ο Μπρένταν Ρότζερς να τον παραχωρήσει δανεικό στη Στόουκ, όπου η καλή παρουσία του την πρώτη σεζόν (19 συμμετοχές, 4 γκολ) έφερε την ανανέωση του δανεισμού του. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Ιανουάριο όμως προέκυψε πρόταση της Αλ Αχλί που δελέασε τη Λίβερπουλ (περίπου 6,4 εκατ. ευρώ) κι έτσι ο Ασαϊντί παραχωρήθηκε. Στην παρούσα φάση ψάχνεται να επιστρέψει στην Ευρώπη και η περίπτωσή του κρίνεται πολύ ενδιαφέρουσα από την ΑΕΚ, που εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο δανεισμού του.