ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια γιαγιά που βοηθάει στο κρεοπωλείο! Πραγματικά, ότι πιο αντιπροσωπευτικό της σύγχρονης Ελλάδας, στην Ευρωβουλή!

Πακέτα που «ζαλίζουν» ειδικά για εκατομμυριούχους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 – Τι θα περιλαμβάνουν

Σε τι τιμές κυμαίνονται

Πακέτα που «ζαλίζουν» ειδικά για εκατομμυριούχους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 – Τι θα περιλαμβάνουν

Ειδικά πακέτα για τους εκατομμυριούχους που θα κοστίζουν ως και 500.000 δολάρια θα υπάρχουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι.

Τα πακέτα σύμφωνα με τους διοργανωτές τους θα περιλαμβάνουν συναντήσεις με κορυφαίους αθλητές, πρόσβαση στο αθλητικό χωριό και “την ευκαιρία να αποτελέσουν τμήμα της τελετής έναρξης”.

Το GR8 Experience, ένα “διεθνές πρακτορείο εμπειριών” που ανήκει εν μέρει στον μάνατζερ του αστέρα του μπάσκετ Τζέιμς Λε Μπρόν και του επικεφαλής δημοσίων σχέσεων του τενίστα Ραφαέλ Ναδάλ, φτιάχνει και πουλάει πακέτα Ολυμπιακών Αγώνων που, κατά το πρακτορείο, περιλαμβάνουν εισιτήρια για 14 αγώνες, μεταξύ των οποίων ο τελικός των 100 μέτρων ανδρών και την τελετή έναρξης, με αντίτιμο 381.600 δολάρια.

“Εμπειρίες που δεν αγοράζονται με χρήματα”

Εκτός από την αγορά εισιτηρίων της χαρακτηριζόμενης ως Α κατηγορίας, το πρακτορείο ισχυρίζεται ότι μπορεί να οργανώσει “εμπειρίες που δεν μπορούν να αγοράσουν χρήματα”, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται συναντήσεις και χαιρετισμοί με αθλητές, περιηγήσεις σε περιοχές περιορισμένης πρόσβασης όπως το αθλητικό χωριό, καθώς και ιδιωτικές επισκέψεις στο Λούβρο – δηλαδή μετά την ώρα που κλείνει το μουσείο και φεύγει ο κόσμος αλλά ακόμη και ένα “δείπνο του βασιλιά στο Παλάτι των Βερσαλλιών”.

Ο Μπαρνάμπας Καρέγκα, διευθύνων σύμβουλος της GR8 Experience, δήλωσε στην εφημερίδα Guardian ότι η εταιρεία του προσφέρει πακέτα, “ειδικώς για υπερπλούσιους” τα οποία περιλαμβάνουν “δυνατότητες που δεν είναι διαθέσιμες στο ευρύ κοινό, μεταξύ αυτών και συναντήσεις με αθλητές”.

Ο Μπ. Καρέγκα αρνήθηκε να δηλώσει με ποιους αθλητές έχει κανονίσει συναντήσεις, αλλά είπε ότι μέχρι σήμερα έχει κανονίσει ιδιωτικές εκδηλώσεις με τον Ναδάλ και τον άλλο σταρ του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς και τον πρώην Ιταλό Ολυμπιονίκη σκιέρ Τζόρτζιο Ρόκα.

“Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες υπάρχουν μερικοί τενίστες”, είπε. “Και αρκετοί αθλητές σε διαφορετικά αθλήματα, αλλά δεν μπορώ να σας δώσω συγκεκριμένα ονόματα”, δήλωσε στη εφημερίδα Guardian.

Ερωτηθείς για το κόστος των συναντήσεων, είπε ότι αυτό “θα εξαρτηθεί από τη δομή της κάθε συνάντησης”, η οποία, πρόσθεσε, θα ξεκινά από “ένα 15λεπτο για μερικές φωτογραφίες και μια γρήγορα κουβέντα και θα φτάνει ως την 1 ώρα με ένα ολόκληρο γεύμα”. Η τιμή, είπε, ξεκινά από τα 25.000 δολάρια και φτάνει ως τα 500.000 δολάρια “αν μιλάμε για έναν από τους καλύτερους αθλητές που θα δώσει πολύ από το χρόνο του”.

Ο Καρέγκα πρόσθεσε ότι είναι “πολύ επιλεκτικός” σχετικά με τους αθλητές με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρεία του καθώς κάποιοι μπορεί να μην μπορούν να παράσχουν την εμπειρία που αναζητούν οι πελάτες. “Μερικοί αθλητές μπορεί να είναι πολύ μεγάλα ονόματα αλλά να μην έχουν το χάρισμα που απαιτείται για τους πελάτες, άλλοι όμως παρέχουν μια αληθινή εμπειρία”, είπε. “Πρέπει οι αθλητές να δείχνουν ότι θέλουν να είναι εκεί, όχι μόνο να λένε ένα γεια και μετά από πέντε λεπτά να είναι προφανές ότι θέλουν να φύγουν”.

Ισχυρίστηκε ότι στο παρελθόν η εταιρεία του –η οποία ανήκει εν μέρει στον επιχειρηματικό συνεργάτη και μάνατζερ του Τζέιμς Λε Μπρον, Μάβερικ Κάρτερ, και στον διευθυντή δημοσίων σχέσεων του Ναδάλ, Μπενίτο Πέρεθ-Μπαρμπαντίγιο – είχε κανονίσει για έναν πελάτη να περάσει σχεδόν μια ολόκληρη εβδομάδα με τον Ναδάλ, να παρακολουθήσει έναν αγώνα από το πρόγραμμα του ενώ για έναν άλλο πελάτη είχε κανονίσει να δώσει έναν αγώνα εναντίον του Τζόκοβιτς.

Η τελετή έναρξης από το Τροκαντερό

Ο Καρέγκα ισχυρίστηκε επίσης ότι μπορεί να δώσει στους πελάτες του τη δυνατότητα να είναι “μέρος της τελετής των Ολυμπιακών Αγώνων”. Τη στιγμή που ο επίσημος συνεργάτης εταιρικής φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων, On Location, προσφέρει εισιτήρια “Riverside Gold Package” για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης έναντι τιμήματος 7.500 δολαρίων προ φόρων, κατά μήκος του Σηκουάνα, ο Καρέγκα ισχυρίστηκε ότι είναι σε θέση να παρέχει πρόσβαση “μέσα στο Τροκαντερό” όπου θα πραγματοποιηθεί το κύριο μέρος της τελετής με θέα τον Πύργο του Άιφελ.

“Δεν μπορείτε να το αγοράσετε αυτό. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη σχέση σας με τις οικογένειες των αθλητών και τις εθνικές αντιπροσωπείες της κάθε χώρας”, είπε. Ο ίδιος ανέφερε ωστόσο διαθέτει έξι έως οκτώ θέσεις για την τελετή έναρξης που κοστίζουν 25.000 δολάρια η καθεμία και έχει ήδη πουλήσει κάποιες σε έναν μακροπρόθεσμο πελάτη με πολύ μεγάλη περιουσία. ”

Πώς σχολιάζουν On Location, ΔΟΕ

Η οργανωτική επιτροπή του Παρισιού 2024 αμφισβήτηση τις ανακοινώσεις του “πρακτορείου των υπερπλουσίων” δηλώνοντας ότι το On Location είναι ο μόνος “επίσημος και αποκλειστικός πάροχος φιλοξενίας για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024”. “Οποιαδήποτε εταιρεία πουλά πακέτα φιλοξενίας που περιλαμβάνουν εισιτήρια, η οποία δεν είναι επίσημος υποδιανομέας της On Location, το πράττει παράνομα”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της. “Η πρόσβαση στο χωριό αθλητών ή η συμμετοχή στην τελετή έναρξης δεν έχει εισιτήριο και επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν έγκυρη διαπίστευση. Όποιος έχει πρόσβαση στο χωριό ή στην τελετή έναρξης θα υποβληθεί σε πολλαπλούς ελέγχους ασφαλείας”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) δήλωσε από την πλευρά του ότι όποιος αγοράζει εισιτήρια ή πακέτα φιλοξενίας εκτός των επίσημων καναλιών “διατρέχει τον κίνδυνο να μην τους παραδοθούν εισιτήρια ή πακέτα ή να απαγορευθεί η πρόσβαση από την οργανωτική επιτροπή του Παρισιού 2024 σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.