Ροντέο στα Πηγάδια! Η Ξάνθη προηγήθηκε κόντρα στη ροή, έμεινε με εννέα (72′) και έπειτα από πολλές ευκαιρίες, ένταση και αρκετό ξύλο η ΑΕΚ κατάφερε να απαντήσει με τον Βράνιες στο φινάλε (1-1).

Η ηρωική Ξάνθη των 9 παικτών εκθρόνισε από την κορυφή την ΑΕΚ (1-1), που απέτυχε σε μια ακόμα εκτός έδρας μάχη, παρά τις ιδανικές προϋποθέσεις που δημιουργήθηκαν! Μόνος πρώτος πλέον ο ΠΑΟΚ.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για την ΑΕΚ, στο 2′: ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Σιμόες πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Έπειτα από ένα διάστημα στο οποίο οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και κέρδισαν κάποια στημένα, η Ξάνθη απάντησε στις φάσεις στο 9′, με τον Μπρίτο να κάνει ένα σουτ, τον Σιμόες να βρίσκει λίγο και τη μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Κι ενώ η Ένωση συνέχισε να ψάχνει τρόπο να πιέσει, η Ξάνθη ανησύχησε ξανά τον Ανέστη στο 22′ με μια φαινομενικά ακίνδυνη σέντρα του Ντε Λούκας, όμως η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΚ, που δεν είχε υπό έλεγχο τη φάση. Στο 29′, έπειτα από φάση διαρκείας, ο Μάνταλος έκανε ένα σουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή, όμως η μπάλα σταμάτησε στα σώματα.

«Βολίδα» από Μπρίτο!

Τρία λεπτά αργότερα ο Αραούχο έκανε ένα γύρισμα από αριστερά μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε απ’ όλους, ενώ το σουτ που δοκίμασε σε δεύτερο χρόνο ο Γαλανόπουλος πέρασε ψηλά άουτ. Στο 34′ ήρθε η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία του ματς, όταν ο Γκάλο έκανε σέντρα από δεξιά, ο Χριστοδουλόπουλος έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής, αλλά ο Ζίβκοβιτς έκανε εντυπωσιακή επέμβαση με το αριστερό του χέρι. Στο 37′ ο Γκάλο έκανε δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση, ο Ζίβκοβιτς δεν κατάφερε να αποκρούσει σταθερά, η μπάλα έφτασε στον Μπακάκη, που έκανε νέο σουτ από το όριο της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Κι ενώ η ΑΕΚ ήταν αυτή που δημιουργούσε τις φάσεις, η Ξάνθη ήταν εκείνη που βρήκε το γκολ, στο 40′. Ο Μπρίτο εκτέλεσε με εξαιρετικό τρόπο ένα φάουλ και έστειλε τη μπάλα στο δεξιό «παράθυρο» του Ανέστη. Η Ένωση προσπάθησε να απαντήσει και στο 43′ είχε νέα ευκαιρία. Ο Γκάλο έκανε και πάλι σέντρα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Μάνταλος στόπαρε και έκανε με τη μια το σουτ, στέλνοντάς την λίγο έξω, με το 1-0 να είναι το σκορ ημιχρόνου.

Αποβολή για Φλίσκα…

Το δεύτερο μέρος άρχισε με την ΑΕΚ να χάνει ακόμη μια ευκαιρία, στο 46′. Ο Λιβάγια έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα από αριστερά, ο Χριστοδουλόπουλος πήρε την κεφαλιά, όμως ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε και πάλι εντυπωσιακά. Δύο λεπτά αργότερα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Σιμόες, αλλά το σουτ που έκανε δεν βρήκε στόχο. Στο 54′ ο Χριστοδουλόπουλος δοκίμασε ένα σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 56′ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, καθώς ο Φλίσκας δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Αραούχο (είχε δει την πρώτη ακριβώς για τον ίδιο λόγο στο πρώτο μέρος). Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, αλλά ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε. Στο 62′ ο τερματοφύλακας της Ξάνθης μπλόκαρε και νέα απευθείας εκτέλεση φάουλ του παίκτη της ΑΕΚ. Στο 70′ η Ξάνθη έκανε την πρώτη της τελική στο δεύτερο μέρος, με τον Γέντρισεκ να δοκιμάζει ένα άστοχο σουτ.

Δεύτερη αποβολή για Ξάνθη!

Στο 73′ η Ξάνθη έμεινε με εννέα παίκτες, καθώς ο Σβάρνας ανέτρεψε τον Λιβάγια ακριβώς στο όριο της περιοχής και είδε απευθείας κόκκινη κάρτα. Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Λόπες, ο οποίος σε πρώτο χρόνο σημάδεψε το τείχος, όμως σε δεύτερο έκανε σέντρα και ο Βράνιες -μόνος του στην καρδιά της περιοχής- έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ.

Στο 78′ η ΑΕΚ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Μπακασέτα να κάνει γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή και τη μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Στο 82′ η Ένωση είχε νέα ευκαιρία όταν ο Λιβάγια έκανε ένα καλό σουτ από το όριο της περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω. Τρία λεπτά αργότερα ο Λόπες έκανε μια σέντρα, ο Μπακασέτας πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ισοφάριση με Βράνιες

Η ισοφάριση που τόσο πολύ έψαχνε η ΑΕΚ ήρθε τελικά στο 88′: ο Μάνταλος έκανε πολύ ωραία ενέργεια από αριστερά, έκανε και το γύρισμα και ο Βράνιες από κοντά με πλασέ έκανε το 1-1. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, αφού η Ξάνθη (που έπαιζε με δύο παίκτες λιγότερους) βρήκε στα λεπτά που απέμεναν τον τρόπο να παγώσει τον ρυθμό και να μην απειληθεί ξανά…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ρότσε (59′ Σβάρνας), Λισγάρας, Κασάδο, Ντε Λούκας, Μεχία, Φλίσκας, Μπρίτο (75′ Σιλά), Κίκε Μπούλα (64′ Γέντρισεκ), Λουσέρο.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο (65′ Λόπες), Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (76′ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (69′ Κλωναρίδης), Μάνταλος, Λιβάγια, Αραούχο.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε την Ξάνθη με διάταξη 4-3-3. Στο τέρμα ήταν ο Ζίβκοβιτς, στην άμυνα οι Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, στη μεσαία γραμμή οι Ντε Λούκας, Μεχία, Λουσέρο και στην επίθεση οι Ρότσε, Μπρίτο, Κίκε.

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με διάταξη 4-2-3-1. Στο τέρμα επέστρεψε ο Ανέστης, στην άμυνα ήταν οι Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, στα αμυντικά χαφ οι Γαλανόπουλος, Σιμόες, μπροστά τους οι Χριστοδουλόπουλος, Λιβάγια, Μάνταλος και στην κορυφή της επίθεσης ο Αραούχο.

Τα γκολ.

Απίθανη εκτέλεση φάουλ του Μπρίτο, που έστειλε την μπάλα στην δεξί παράθυρο της εστίας του Ανέστη.

Ο Μάνταλος με ατομική ενέργεια από τα αριστερά δίνει «πάρε-βάλε» στον Βράνιες που από κοντά κάνει το 1-1!

Οι συνθέσεις
Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Φλίσκας, Μεχία, Λισγάρας, Κασάδο, Μπρίτο, Ρότσε, Κίκε.
Στον πάγκο βρίσκονται οι: Γκαραβέλης, Ορφανίδης, Κάστρο, Σιλά, Γέντριτσεκ, Σβάρνας, Τριάδης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

AEK: Ανέστης, Γκάλο, Μπακάκης, Λαμπρόπουλο, -Βράνιες,, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Λιβάια, Αραούχο.
Στον πάγκο βρίσκονται οι: Τσιντώτας, Γιόχανσον, Κλωναρίδης, Μπακασέτας, Λόπες, Πατίτο, Τζανετόπουλος