Βαριά καμπάνα περιμένει τον Παναθηναϊκό, μετά από τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Η προσωρινή διακοπή στο 5’ και η οριστική διακοπή στο 70’ φέρνουν αντιμέτωπο τους «πράσινους» ακόμα και ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών!

Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με αφαίρεση 3 βαθμών για την διακοπή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και με αφαίρεση 3 ακόμα βαθμών για τα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο εφόσον έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες. Το «τριφύλλι» αναμένεται να κριθεί υπαίτιο για τη διακοπή, οπότε θα χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά με 3-0 και θα του αφαιρεθούν τρεις βαθμοί.

Παράλληλα, αντιμετωπίζει κίνδυνο αφαίρεσης ακόμα τριών βαθμών, εφόσον στα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά προσώπων. Αυτή η ποινή εξαρτάται από τα όσα έχουν γραφτεί στο φύλλο αγώνα και για την πρώτη διακοπή στο 5’, όταν οπαδοί εισέβαλαν και κινήθηκαν προς τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ο ΚΑΠ για τη διακοπή του αγώνα προβλέπει αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχων πρωτάθλημα και πρόστιμο από 8.000 – 40.000 ευρώ.

Στο άρθρο 21, του ΚΑΠ όμως, αναφέρεται επίσης ότι… «Αν ο αγώνας δεν αρχίσει ή διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του, λόγω παραβάσεων του άρθρου 15 του ΠΚ, εκτός των ανωτέρω ποινών (σ.σ. οι ποινές για τη διακοπή), η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με τις λοιπές ποινές που προβλέπονται στο αυτό άρθρο (15) του πειθαρχικού κώδικα)».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι λοιπές ποινές του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα είναι αυτές στην παράγραφο 4β. για -3 εφόσον έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά προσώπων και πρόστιμο από 50.000 – 250.000 ευρώ και ποινή έδρας 2-4 αγωνιστικών εφόσον έχουν σημειωθεί «σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας».