Πριν την έναρξη του προημιτελικού με το Περιστέρι, η ΑΕΚ είχε ζητήσει την αναβολή του παιχνιδιού, αφού είχε μείνει με 8 παίκτες όλους κι όλους, εκ των οποίων ο έναςήταν εμπύρετος, ωστόσο το αίτημα δεν έγινε δεκτό και ο αγώνας διεξήχθη κανονικά.

Η ΑΕΚ κατάφερε να συσπειρωθεί και να πάρει μια μεγάλη νίκη με πρόκριση με 90-77, κερδίζοντας το δικαίωμα να διεκδικήσει το κύπελλο Ελλάδας στο Final-4 που θα γίνει στο Ηράκλειο στις 18-20 Φεβρουαρίου 2022.

Το παιχνίδι άρχισε με τους κιτρινόμαυρους να προηγούνται με 6-2, αλλά το Περιστέρι αντέδρασε και με τους ΜακΚρι και Γκρέι μπροστάρηδες έκανε σερί 12-0, πέρασε μπροστά με 6-14 και έκλεισε το πρώτο 10λεπτο έχοντας το προβάδισμα (15-21).

Οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν τον ρυθμό και συνέχισαν απτόητοι και στη β’ περίοδο, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με +13 (15-28). Κάπου εκεί όμως, αφού πρώτα το παιχνίδι διακόπηκε για λίγο λόγω μεγάλης έντασης, η ΑΕΚ άρχισε να μειώνει σταδιακά τη διαφορά και τελικά προσπέρασε με 40-39 και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 48-45, έχοντας βάλει 33 πόντους στο δεύτερο 10λεπτο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!