Η σειρά αυτοκινήτων Kortezh (γνωστή και με το μελλοντικό εμπορικό όνομα « Aurus») σχεδιάστηκε ειδικά για τις μετακινήσεις του ρώσου προέδρου. Αντικατέστησαν τις ξένες λιμουζίνες που ο Πούτιν δεν χρησιμοποιούσε πλέον και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην ορκωμοσία του τον Μάιο του 2018.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε το νεοσύστατο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στην περιοχή της Μόσχας, με την προεδρική λιμουζίνα. Η στιγμή που το πολυτελές προεδρικό όχημα φτάνει στις εγκαταστάσεις απαθανατίστηκαν στην κάμερα.

​Ο πρόεδρος επισκέφθηκε τις γραμμές συναρμολόγησης, που αυτή τη στιγμή παράγουν τα σεντάν Class E, αλλά μελλοντικά θα παράγουν τα φορτηγάκια Mercedes. Ο Πούτιν υποσχέθηκε ότι η εταιρεία δεν θα μείνει δυσαρεστημένη από τη λειτουργία της στη Ρωσία και άφησε το αυτόγραφό του στην κουκούλα ενός σεντάν.

Η σειρά Kortezh παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό κατά τη διάρκεια της δημόσιας ορκωμοσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν τον Μάιο του 2018. Εκτός από την προεδρική λιμουζίνα, η σειρά περιλαμβάνει το θωρακισμένο σεντάν «Senate» και το μίνι βαν «Arsenal».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επιβατική σειρά των οχημάτων αναμένεται να παρουσιαστεί στην αγορά με το εμπορικό όνομα Aurus.