Τι κάνει ο νέος «δαίμονας» της Dodge πέρα από την ακραία ταχύτητα, την κτηνώδη δύναμη και την απίστευτη ροπή; Σούζες φυσικά, σούζες!

Η Dodge άλλαξε λοιπόν όλα τα δεδομένα των αυτοκινήτων παραγωγής, ξεπερνώντας ακόμα και τις δικές της παλιότερες τρέλες, με το 2018 Dodge Challenger SRT Demon.

Η νέα υπερβολή αποδίδει 840 άλογα και μιλάμε μάλιστα για -σχετικά- προσιτό muscle car, ένα muscle car με ιπποδύναμη που θα ζήλευε μέχρι και η Ferrari φυσικά!

Γι’ αυτό και οι επιδόσεις του ανήκουν σε supercar εκατομμυρίων και όχι σε κοινό αυτοκίνητο παραγωγής μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ (πιθανότατα, μιας και η Dodge δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τιμή).

Ακόμα πιο τρελό είναι ίσως το γεγονός ότι αυτός ο δαίμονας των δρόμων κάνει σούζες! Σανίδωσε το γκάζι και θα το δεις να διαγράφει κάνα μέτρο με τις μπροστινές του ρόδες στον αέρα. Όχι, αλήθεια.

" width="300">

Η Dodge κάλεσε μάλιστα τους ιθύνοντες των Ρεκόρ Γκίνες για να το δουν από κοντά και εκείνοι επιβεβαίωσαν πως το έκανε για 0,89 μέτρα, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής!

Το αμάξι απαιτεί βέβαια πολύ ικανούς οδηγούς για να χειριστούν την κτηνώδη δύναμη που αποδίδει ο V8 κινητήρας των 6,2 λίτρων, που του δίνει τον τίτλο του γρηγορότερου και πιο δυνατού muscle car που βγήκε ποτέ στον δρόμο…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!