Είναι πολύ πιθανό ο κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Ferrari να ξεπεράσει τις 10.000 πωλήσεις μέσα στο 2019.

Σε 19 χρόνια, η Ferrari έχει υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις της. Θα μπορούσες σχεδόν να ισχυριστείς ότι τελικά αυτό ακούγεται πολύ λίγο, δεδομένου ότι η φίρμα του Maranello εκκινούσε από τις 4.070 μονάδες το 2000. Αλλά η επίδοση δεν παύει να αντιπροσωπεύει +100% στις πωλήσεις της σε λιγότερο από δύο δεκαετίες. Και μάλιστα για μια εταιρεία που κατασκευάζει πολύ ειδικά και ακριβά αυτοκίνητα.

Η πρώτη πραγματική έκρηξη στις πωλήσεις συντελέστηκε το 2007, τη στιγμή που οι 599 GTB, 612 Scaglietti και F430 συνυπήρχαν στον κατάλογο της εταιρείας. Αυτή ήταν η αρχή μιας νέας εποχής για τη Ferrari, η οποία βρήκε και ένα διαφορετικό εμπορικό διασκελισμό με μοντέλα όπως η California ή η FF.

Εκ των αποτελεσμάτων φαίνεται ότι όλες αυτές οι προσπάθειες αποδίδουν. Διαψεύδοντας τον Luca di Montezemolo, το πρώην αφεντικό που φοβόταν μήπως η φίρμα να χάσει την αποκλειστικότητά της πουλώντας «αλόγιστα», το 2018, το Cavellino Rampante ταξινόμησε 9.251 αυτοκίνητα παγκοσμίως. Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις που έφερε ένας ολοένα και πιο πλούσιος κατάλογος, ο οποίος βλέπει τώρα τον πήχη των 10.000 ετήσιων πωλήσεων παιχνιδάκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, υπάρχει κάτι σημαντικό που πρέπει να σημειωθεί: Η Ferrari θα φτάσει τις 10.000 ετήσιες πωλήσεις… χωρίς SUV. Και δεδομένου ότι φαίνεται στο προσεχές μέλλον ο κατάλογος να εμπλουτίζεται με ένα SUV, μπορούμε εύκολα να προβλέψουμε μια νέα έκρηξη των πωλήσεων, ανάλογη με αυτή του 2007. Ο στόχος θα μπορούσε στη συνέχεια να αναθεωρείται τακτικά προς τα πάνω κατά την επόμενη δεκαετία για τη Ferrari. Προς απόλαυση των επενδυτών, αλλά και προς απογοήτευση των ορθόδοξων οπαδών της.