Η ρωσική εταιρεία κατασκευής Καλάσνικοφ, αποφάσισε να ασχοληθεί και με την βιομηχανία των αυτοκινήτων και λανσάρει ένα νέο ηλεκτροκίνητο όχημα με ρετρό όψη.

Η εταιρεία πίσω από το διάσημο όπλο AK-47 παρουσίασε το νέο αυτό αυτοκίνητο σε θαλασσί χρώμα, το CV-1, σε μια εκδήλωση κοντά στην πρωτεύουσα, τη Μόσχα.

Είπε πως το CV-1, εμπνευσμένο από ένα σοβιετικό hatchback που είχε δημιουργηθεί τη δεκαετία του ‘70, ήταν ένα επαναστατικό «supercar».

Η εταιρεία ανέφερε σε δήλωσή της την Πέμπτη πως το CV-1 έχει μια σειρά από «πολύπλοκα συστήματα» με τεχνολογία που «θα μας επέτρεπε να σταθούμε δίπλα στις τάξεις των παγκόσμιων παραγωγών ηλεκτρικών αυτοκινήτων όπως η Tesla».

Πρόσθεσε ότι όταν εξελιχθεί πλήρως, το αυτοκίνητο θα έχει μέγιστη ταχύτητα αρκετές φορές μεγαλύτερη από τα υπάρχοντα ηλεκτρικά οχήματα που παράγει η εταιρεία και θα μπορούσε να ταξιδέψει 220 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Δεδομένου ότι είναι το πρωτότυπο, λεπτομέρειες όπως η τιμή του οχήματος δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

Η Καλάσνικοφ προσπαθεί να διευρύνει τους ορίζοντές της και πρόσφατα ξεκίνησε μια σειρά ρούχων και έναν κατάλογο προσωπικών αντικειμένων που κυμαίνονται από ομπρέλες μέχρι καλύμματα smartphones.

Ωστόσο, η απόφασή της να τραβήξει το δρόμο της κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων αντιμετωπίστηκε με μικτές αντιδράσεις στη Μόσχα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!