«Στόχος μας είναι να παραμείνει η ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Σταθάκης, χωρίς όμως εως σήμερα να έχει τεθεί ζήτημα απώλειας του κρατικού ελέγχου της εταιρείας. 

Ο υπουργός Ενέργειας με παρέμβασή του στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου και μετά από τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί μυστικών κυβερνητικών μεθοδεύσεων για την εκποίηση της ΔΕΗ είπε: «απορώ γιατί δηλώνετε άγνοια για τη διαπραγμάτευση. Συζήτησα δημόσια στην Κοζάνη με όλους τους φορείς. 

Συζητήσαμε τρία θέματα:

-Παραχώρηση μέρους λιγνιτικών μονάδων. Ποια είναι η συζήτηση που γίνεται και ποιες οι εναλλακτικές  

-Τις αρχές που θα διέπουν την παραχώρηση

– Θέματα ΝΟΜΕ

Δεν ακολουθούμε κρυφή πολιτική. Πήγαμε στην καρδιά του ενεργειακού τομέα και κάναμε συζήτηση με όλους τους φορείς (τοπική αυτοδιοίκηση, βουλευτές, κοινωνία, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ)».

Απευθυνόμενος δε προς την ΝΔ υποστήριξε ότι «το σχέδιο της ΝΔ είναι «πουλήστε τα όλα» προκειμένου να νομιμοποιήσει τη στρατηγική της. Εμείς έχουμε άλλη στρατηγική. Θα ανοίξουμε την αγορά αλλά ο πυλώνας του συστήματός μας θα είναι η ΔΕΗ. Άλλο το σχέδιο ΝΔ και άλλο το δικό μας» για να προσθέσει «για να λειτουργήσει το σχέδιο της ΝΔ πρέπει να οδηγηθεί σε πλήρη κατάρρευση η ΔΕΗ άρα οι καταστροφολογικοί τόνοι ανεβαίνουν. Διαβάζουμε ότι η ΔΕΗ  δεν θα έχει χρήματα να πληρώσει μισθούς, ότι το καλοκαίρι θα καταρρεύσει και άλλα. Κρατώ αποστάσεις από την καταστροφολογία. Φυσικά έχει προβλήματα η ΔΕΗ αλλά μακριά από τέτοια σενάρια που εξυπηρετούν όσους είναι ταγμένοι στην πλήρη ιδιωτικοποίησή της».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόνισε τέλος πως: «εμείς έχουμε άλλα σχέδια που είναι συντεταγμένα, διαφανή και αποτελεσματικά και αποσκοπούν στο να παραμείνει η ΔΕΗ υπο δημόσιο έλεγχο και να έιναι ο βασικός πυλώνας του συστήματος».