ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

«Ελλάδα 2021»: Απάντηση στις επικρίσεις για την ανάρτηση για δολοφονία Λαμπράκη

«Ελλάδα 2021»: Απάντηση στις επικρίσεις για την ανάρτηση για δολοφονία Λαμπράκη

Η επιτροπή «είναι υποχρεωμένη, εκ της ιδρυτικής της συνθήκης, να αναδείξει όλες τις σημαντικές ιστορικές ψηφίδες που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη Ελλάδα κατά τη διάρκεια των 200 χρόνων από την Επανάσταση» αναφέρουν κύκλοι του Ελλάδα 2021, σε μια προσπάθεια να απαντήσουν στον Κ. Μπογδάνο και τις επικρίσεις του για την ανάρτηση σχετικά με τη δολοφονία Λαμπράκη.

Ο κ. Μπογδάνος είχε υποστηρίξει ότι η δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ δεν έχει σχέση με τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Αναλυτικά η απάντηση των κύκλων της Ελλάδα 2021 στον Κ. Μπογδάνο:

«Παρακολουθούμε πάντα, με προσοχή, τις κριτικές στο έργο της Επιτροπής γιατί στόχος μας είναι, για το 2021, να σχεδιάσουμε δράσεις που μας ενώνουν.

Θυμίζουμε, λοιπόν, στον βουλευτή κ. Μπογδάνο ότι η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» δεν δημιουργήθηκε για να συμβάλει μόνο στη γνώση της ιστορικής περιόδου του 1821. Είναι υποχρεωμένη, εκ της ιδρυτικής της συνθήκης, να αναδείξει όλες τις σημαντικές ιστορικές ψηφίδες που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη Ελλάδα κατά τη διάρκεια των 200 χρόνων από την Επανάσταση. Επίσης, να φωτίσει και να αναδείξει τον προβληματισμό και τις σκέψεις για το μελλοντικό όραμα της πατρίδας.

Η δολοφονία Λαμπράκη είναι μια θλιβερή ιστορική στιγμή που πήγε την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω. Ως εκ τούτου, η επέτειός της είναι πάντα ευκαιρία για λυτρωτικό αναστοχασμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο για την ηρωίδα της Επανάστασης, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, θυμίζουμε ότι, 11 μέρες πριν, με αφορμή την επέτειο της γέννησής της, είχαμε αναδείξει την προσωπικότητα και το έργο της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.