Η βουλευτής του ΜέΡΑ 25, Σοφία Σακοράφα, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής της συνέντευξης υποστήριξε πως από την ύφεση θα αφαιρεθούν από τις τσέπες των Ελλήνων περίπου 7-10 δις ευρώ.

«Η ευχή όλων μας είναι να εξομαλυνθεί η κατάσταση, να επανέλθει ο κανονικός ρυθμός στη ζωή μας» τόνισε η Σοφία Σακοράφα.

Στην μετά την πανδημία εποχή, «όσον αφορά την οικονομία, θεωρούμε ότι είναι άνθρακες ο θησαυρός, γιατί η ύφεση μας έχει χτυπήσει την πόρτα» σχολίασε η κ. Σακοράφα, ενώ με όρους δημοσιονομικής προσαρμογής, «αν φτάσουμε στον τελικό λογαριασμό, θα πρέπει να αφαιρεθούν από τις τσέπες των Ελλήνων 7-10 δις ευρώ» εκτίμησε η Αντιπρόεδρος της Βουλής.

«Το ταμείο ανάκαμψης είναι μια πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση και θα πρέπει να ανοίξει επί της ουσίας» απάντησε η κ. Σακοράφα αναφορικά με την ευρωπαϊκή αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, προσθέτοντας πως το ευρωομόλογο θα ήταν η ανάληψη από την Ευρώπη όλης της ζημιάς που θα πάθαινε κάθε κράτος. «Θα πρέπει η Ευρώπη να πάρει τέτοιου είδους μέτρα που να καλύψει τις ανάγκες όλων των κρατών» επισήμανε η ίδια, καταθέτοντας τον προβληματισμό της για το μέλλον του κατώτατου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εγώ θα ήθελα να είναι πολύ περισσότερα τα χρήματα και η ΕΚΤ να πάρει άλλου είδους μέτρα» εξήγησε η κ. Σακοράφα, προαναγγέλλοντας πρωτοβουλία του ΜέΡΑ25 την ερχόμενη Δευτέρα για το ζήτημα των κόκκινων δανείων. «Τέλη Ιουνίου τελειώνει η προστασία της πρώτης κατοικίας. Θα αυξηθούν τα κόκκινα δάνεια και οι οικογένειες που χάνουν τα σπίτια τους» περιέγραψε η Βουλευτής, καταλήγοντας πως «πρέπει να το δούμε αυτό».