Τις πέντε καινοτομίες του νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια τέκνων επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Παράλληλα κάλεσε τους βουλευτές της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης να αποφεύγουν παρερμηνείες που δεν έχουν σχέση με τις προωθούμενες διατάξεις.

Με αφορμή τον δημόσιο προβληματισμό που έχουν εκφράσει αρκετοί φορείς αλλά και βουλευτές όπως η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός υπογράμμισε πως «Μιλάμε για τις σχέσεις μετά το διαζύγιο και για τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή» για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Αλήθεια δεν διαπιστώνετε ότι υπάρχει πρόβλημα; Στο 90% των περιπτώσεων, γονείς αποκλείονται από την επικοινωνία με το παιδί τους. Επιχειρούμε μια ισορροπία και στον κάθε γονέα μια σχέση με το παιδί του. Το γεγονός ότι υπάρχουν φωνές που ζητούσαν επιθετική προσέγγιση και φωνές από την άλλη που έλεγαν ότι δεν πρέπει να αλλάξουμε τίποτα αποδεικνύει την ορθότητα του εγχειρήματος».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης περιέγραψε τις πέντε καινοτομίες του νομοσχεδίου ως εξής.

1. Από κοινού και εξίσου άσκηση της γονικής μέριμνας μετά τον χωρισμό. Αφορά και στα παιδιά εκτός γάμου που έχουν αναγνωριστεί. Εξίσου και από κοινού. Θέλουμε να δώσουμε έμφαση σε αυτό.
2. Ένταξη διαμεσολάβησης ως πρόδρομο στάδιο πριν από δικαστή. Θέλουμε να αποφύγουμε τον δικαστή
3. Θέσπιση μαχητού τεκμηρίου 1/3 για χρόνο του παιδιού με τον γονέα που δεν θα διαμένει μαζί
4. Αντικειμενικά κριτήρια για την κατανομή μέριμνας
5. Το ίδιο το δικαστικό σώμα να αφομοιώσει την έννοια του νομοσχεδίου εξ ου και προχωράμε σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δικαστών σε επιμορφωτικά σεμινάρια για 900 σπουδαστές

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το νομοσχέδιο έχει παιδοκεντρικό χαρακτήρα. Ο τελικός λόγος θα ανήκει πάντα στην ελληνική δικαιοσύνη. Θέλουμε όμως να αποφύγουμε να φτάσουμε εκεί» κατέληξε ο κ. Τσιάρας.