Παρά το αίτημα της αντιπολίτευσης στην Εξεταστική Επιτροπή, ο εισηγητής της ΝΔ, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, απέρριψε την κλήση του τέως προέδρου των μηχανοδηγών.

Ο Κώστας Γενηδούνιας ζήτησε να καταθέσει ενώ ανάλογο αίτημα διατύπωσε η οικογένεια του νεκρού μηχανοδηγού με το εξώδικο που απέστειλε στην Βουλή.

«Δεν προτείνουμε τον κ. Γενηδούνια, για να δούμε τι θα καταθέσουν οι δύο συνδικαλιστές» προφασίστηκε ο εισηγητής της πλεοψηφίας στην Επιτροπή και πρόσθεσε ότι ο κατάλογος παραμένει ανοιχτός και αν προκύψει ανάγκη, θα κληθούν κι άλλοι μάρτυρες.

Ο κ. Τσαβδαρίδης παρουσίασε τον πλήρη κατάλογο των μαρτύρων έως 20 Φεβρουαρίου. Σε αυτόν δεν περιλαμβάνονται ο Γενηδούνιας ούτε οι Σπηλιόπουλος και Λακαφώση.

«Περιμέναμε ότι θα κάνετε τα πάντα για να μην έρθουν σημαντικοί και ουσιαστικοί μάρτυρες» δήλωσε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλης Κόκκαλης, και πρόσθεσε πως ο ένας από τους δύο συνδικαλιστές που καλεί η ΝΔ ήταν συνταξιούχος όταν έγινε το δυστύχημα και κανένας δεν έχει την ιδιότητα του μηχανοδηγού.

«Ο κ. Γενηδούνιας ήταν ο πρώτος που κλήθηκε από τον εφέτη ανακριτή. Δεν σας λέει κάτι;» συνέχισε και τόνισε: «Θα είναι ντροπή να μην καταθέσει. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι υπάρχει τόσος φόβος. Μήπως γνωρίζετε τι θα πουν οι συνδικαλιστές και δεν καλείτε τον κ. Γενηδούνια;».

Από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Δουδωνής είπε για τον Κ. Γενηδούνια: «Έρχεται πολίτης και ζητά να καταθέσει κι εμείς το αρνούμαστε; Τι κύρος έχει η Επιτροπή;».

Τέλος, ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, δήλωσε: «Βλέπω μια πρεμούρα να κλείσουμε γρήγορα γρήγορα την κατάσταση με τους μάρτυρες» και ζήτησε να προταχθούν οι καταθέσεις Καραμανλή και Σπίρτζη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Από πού προέκυψε ότι αποκλείσαμε μάρτυρα;» απάντησε ο κ. Τσαβδαρίδης υποτιμώντας την νοημοσύνη όλων!