Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία εν όψει των Ευρωεκλογών δίνει δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του σταθμού.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 23,6%, έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το Κίνημα Αλλαγής με 5%, το ΚΚΕ με 4,7%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,4%, η Ελληνική Λύση με 2%, η Ένωση Κεντρώων με 1,8%, το Ποτάμι με 1,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΛΑΟΣ με 1%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 5,2% των ερωτηθέντων. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 17,2%.

Εξάλλου, το 62% των ερωτηθέντων θεωρούν πως το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών προσδιορίζει και εκείνο των εθνικών εκλογών, έναντι 28% που διαφωνούν. Όσον αφορά στην παράσταση νίκης, το 58% βλέπει νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές, ενώ το 13% νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στα κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές, οι μισοί από τους ερωτηθέντες προτάσσουν τις θέσεις των κομμάτων για την οικονομία, με ένα 18% να ψηφίζει με κριτήριο την ανατροπή της κυβέρνησης, ένα 11% με κριτήριο της θέσεις των κομμάτων για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ένα 6% με κριτήριο τη στήριξη της κυβέρνησης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, όπως παρατήρησε ο δ/νων σύμβουλος της Alco Κ. Παναγόπουλος στην Μακεδονία και τη Θράκη η διαφορά των δύο κομμάτων ανοίγει κατά 4 μονάδες πάνω από το μέσο όρο, απόρροια προφανώς της συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην παράσταση νίκης («ποιο κόμμα θα κερδίσει τις ευρωεκλογές:»), το 24% λέει «η ΝΔ με μεγάλη διαφορά», το 34% «η ΝΔ με μικρή διαφορά», το 12% «ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά» και μόλις 1% λέει «ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά», ενώ αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό 29%, που λέει «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Στο ερώτημα «ποιος πιστεύετε ότι μπορεί να πετύχει περισσότερα με τους Ευρωπαίους εταίρους, ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης;», το 30% λέει ο Μητσοτάκης, 22% απαντά ο Τσίπρας και 41% εκτιμά ο… «κανένας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!