Εκτενές δημοσίευμα των Financial Times αναφέρεται στις καταστροφικές συνέπειες των πλημμυρών στη Θεσσαλία για την ελληνική οικονομία και συγκεκριμένα για τις εξαγωγές της φέτας αλλά και όλων των «μαλακών» ελληνικών τυριών.

">

Για την καταστροφή αυτή φέρει ακέραια την ευθύνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία μετά τη κακοκαιρία «Ιανός» που έπληξε την Θεσσαλία το 2020, δεν υλοποίησε τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα που υποτίθεται θα προστάτευαν την περιοχή όταν θα πλήττονταν στο μέλλον από ένα νέο έντονο καιρικό φαινόμενο.

Η κακοκαιρία «Daniel», στις αρχές Σεπτεμβρίου, βρήκε την Θεσσαλία απροστάτευτη και «ανοχύρωτη» προκαλώντας μία άνευ προηγουμένου καταστροφή περιουσιών και υποδομών και σα να μην έφτανε αυτό, τρεις εβδομάδες αργότερα, επλήγη εκ νέου από την κακοκαιρία «Elias» η οποία κατέστρεψε ότι είχε απομείνει.

«Περίπου το 40 τοις εκατό των μαλακών τυριών της χώρας παρασκευάζεται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα που παράγεται στην κεντρική περιοχή της Θεσσαλίας, η οποία καταστράφηκε από τις πλημμύρες που έπληξαν αρκετές μεσογειακές χώρες αυτόν τον μήνα.

Οι Έλληνες αγρότες έχασαν περίπου 80.000 κατσίκες και πρόβατα.

Οι επιπτώσεις των χειμάρρων έχουν επίσης αντίκτυπο στη βιομηχανία της περιοχής» αναφέρουν οι Financial Times.