«Χοντραίνει» το παιχνίδι ένα 24ωρο μετά το ντιμπέιτ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων ζήτησε να πάνε φυλακή και τα πολιτικά πρόσωπα που ευθύνονται για την παρακολούθηση του ιδίου. 

">

«Κατ’ αρχάς εξεταστική έγινε και είδαμε τα αποτελέσματά της που έβαλε ασπίδα η Νέα Δημοκρατία τους βουλευτές της να μην κληθούν ούτε ο Δημητριάδης, ούτε Μπίτσιος, ούτε ο Λαβρανός, ούτε επιχειρηματίες. Εγώ αυτό που λέω είναι πάρα πολύ απλό», είπε αρχικά στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε:

«Έχω προσφύγει και στη Δικαιοσύνη και στην Ευρωπαϊκή δικαιοσύνη ως Ευρωπαίος πολίτης. Περιμένω το αποτέλεσμα της Δικαιοσύνης. Έχουμε διάκριση των εξουσιών, έχουμε ένα κράτος δικαίου και θεωρώ ότι τα πρόσωπα που παρακολούθησαν εμένα, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχουν διαπράξει εγκληματικές πράξεις πρέπει να βρεθούν ενώπιον των ποινικών και εγκληματικών τους ευθυνών. Δηλαδή, προφανέστατα αν καταδικαστούν δεν θα τους στείλουμε διακοπές στη Μύκονο ή στη Σαντορίνη. Στη φυλακή πρέπει να πάνε». 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε το γιατί ζητά να πάνε στη φυλακή λέγοντας ότι «έχουν δημιουργήσει καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχουν προσβάλει τη Δημοκρατία μας. Έχουν υπονομεύσει τους θεσμούς και υπάρχουν και θέματα εθνικής ασφάλειας από τη στιγμή που παρακολουθούσαν τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Άρα πιστεύω, περιμένω, η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της σωστά και να μάθουμε τι έχει συμβεί σε αυτή τη νοσηρή υπόθεση».

Μάλιστα αυτή τη φορά τόνισε ότι αναφέρεται και σε πολιτικά πρόσωπα, καθώς μετά από ερώτηση του Ν.Χατζηνικολάου για το εάν ζητά να πάνε φυλακή και πολιτικά πρόσωπα είπε: «Βεβαίως, προφανέστατα». 

«Πρόσωπα που είναι στην ΕΥΠ, Δικαστές, Επιχειρηματίες, πολιτικά πρόσωπα. Θα μας τα πει η δικαιοσύνη. Εγώ δεν προκαταβάλω κανένα αποτέλεσμα», συνέχισε.

Όπως σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης για να υλοποιηθεί κάποια μετεκλογική συνεργασία, θα πρέπει να αλλάξει ο νόμος των παρακολουθήσεων και της ενημέρωσης των ατόμων που έχουν παρακολουθηθεί. «Δεν θα πρέπει να περάσουν τρία χρόνια, αλλά μερικοί μήνες» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να παρουσιάσει ότι είναι προσωπικό το θέμα. Δεν είναι προσωπικό θέμα του Ανδρουλάκη το διεθνές κύρος της χώρας. Είναι θέμα του πολιτικού μας συστήματος» συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Για τον κίνδυνο της ακυβερνησίας, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι θα υπάρξει κυβέρνηση μετά τις εκλογές. «Όσα χρόνια θυμάμαι, μετά τις εκλογές υπάρχει κυβέρνηση. Το θέμα είναι τι κυβέρνηση θα υπάρχει;» πρόσθεσε.

«Ισχυρά οικονομικά συμφέροντα επισείουν τον κίνδυνο της ακυβερνησίας για να στηρίξουν τον Μητσοτάκη», είπε αρχικά επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό και στη συνέχει ανέφερε «πως το ΠΑΣΟΚ έχει την πολιτική προίκα του Ανδρέα Παπανδρέου και είναι ένα σοσιαλιστικό κεντροαριστερό κόμμα, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι κομμουνιστικογενές» δίνοντας συνέχεια στην κόντρα του με τον κ. Τσίπρα για την πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Στο δε ερώτημα αν αισθάνεται πιο κοντά σε ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ και με ποιόν θα προτιμούσε να συγκυβερνήσει, απάντησε ότι «είμαστε απέναντι στις πρακτικές και του Μητσοτάκη και του Τσίπρα».

Αναφερόμενος στα ζητήματα της οικονομίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποφορολόγησε τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιρειών» και υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι πλήρως τεκμηριωμένο και κοστολογημένο.

Δεν παρέλειψε έτσι να αφήσει αιχμές για τα προγράμματα άλλων κομμάτων λέγοντας πως θα πρέπει να υπάρχει μια αξιολόγηση και κοστολόγηση τους από κάποια Αρχή για να μην τάζει ο καθένας ότι θέλει προεκλογικά.

Επανερχόμενος στη θέση του ότι δε θα δεχτεί για επόμενο πρωθυπουργό ούτε τον Μητσοτάκη, ούτε τον Τσίπρα, είπε ότι «δεν θα επιβάλλω εγώ τον πρωθυπουργό. Θα είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Αν δε συμφωνούν με αυτή μου την πρόταση Μητσοτάκης και Τσίπρας, ε τότε ας συγκυβερνήσουν μαζί οι δυο τους».

Ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε και ζήτημα προσώπων σε υπουργεία, ενώ εξαπέλυσε νέα επίθεση στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «δεν κυβερνά με τη ΝΔ αλλά με την παρέα του στο Μαξίμου και μερικούς υπουργούς από το ΛΑΟΣ».

Σε ότι αφορά δε τις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ σε μια συγκυβέρνηση, αναφέρθηκε τόσο στην οικονομία, όσο και σε μια ισχυρή δημόσια παιδεία και δημόσια υγεία.