Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τόνισε ότι «καμία διαφοροποίηση και αύξηση στη φορολογία των ναυτικών είναι η βούληση της κυβέρνησης και του υπουργείου και η ΠΝΟ γνωρίζει ότι είναι ειλικρινής η προσπάθεια που καταβάλλεται».

Αναφερόμενος στη συνάντηση με την εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ επισήμανε ότι «έχω την έντονη αίσθηση αισιοδοξίας ότι θα λήξει η απεργία».

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα  για απαιτήσεις νέων επιβαρύνσεων στους ναυτικούς από τους θεσμούς, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέφερε ότι «οι ναυτικοί έχουν ειδικό καθεστώς φορολογίας, που μέχρι το 2005-2006 προέβλεπε επιβάρυνση 1% για τα κατώτερα πληρώματα και 3% για τις ανώτερες βαθμίδες και τους αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού».

«Χρειάζεται πνεύμα συνεννόησης», ανέφερε και πρόσθεσε «αν η ΠΝΟ διαπιστώσει κάτι αρνητικό ως τις 18-19 Δεκεμβρίου που θα κλείσει η αξιολόγηση, τότε να αποφασίσει τι θα κάνει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

διαφοροποίηση και αύξηση στη φορολογία των ναυτικών είναι η βούληση της κυβέρνησης και του υπουργείου και η ΠΝΟ γνωρίζει ότι είναι ειλικρινής η προσπάθεια που καταβάλλεται»