Eπίθεση στην ελληνική κυβέρνηση και τους Ελληνες εφοπλιστές, πραγματοποίησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σήμερα σε συνέδριο της κρατικής τηλεόρασης της Γερμανίας, ZDF

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι “Η κυβέρνηση της Ελλάδας επιμένει να φορτώνει το βάρος στους αδύναμους.. Ο πρωθυπουργός τους, ο Αλέξης Τσίπρας,αναδείχθηκε στην εξουσία, υποσχόμενος να καταργήσει τα προνόμια για τους εφοπλιστές, αλλά τελικά δεν έκανε τίποτα”.

Οι εφοπλιστές είναι ο συνήθης στόχος του Βερολίνου που δεν μπορούν να χωνέψουν ότι η ελληνική ναυτιλία έχει “πατήσει” την γερμανική σε παγκόσμιο επίπεδο και όποτε επιχείρησαν να στήσουν επιτυχημένες εφοπλιστικές εταιρείες, “πάτωσαν”.

Μόνο τυχαία δεν είναι η επίθεση του εμμονικού Β.Σόιμπλε κατά της χώρας και της πολιτικής της ηγεσίας, (έστω και αν δεν είναι η καλύτερη…).

Απαντώντας έμμεσα στις κατηγορίες που έχει δεχθεί για την αναλγησία που επιδεικνύει έναντι του ελληνικού λαούς, υπογράμμισε: “Μην κατηγορείτε εμένα για τις δομικές αδυναμίες του ελληνικού προγράμματος. Η Ελλάδα πρέπει άμεσα να σταθεί στα πόδια της με δικά της μέσα”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επέκρινε εκ νέου τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, λέγοντας πως είναι «σίγουρα κατάλληλη» για ορισμένα μέλη της ευρωζώνης, αλλά ελαφρώς «χαλαρή» για τη Γερμανία.