Πριν ξεκινήσουν οι επίσημες εργασίες της συνόδου κορυφής Ελλάδας-Κύπρου- Ιορδανίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στη Λευκωσία.

Πριν από λίγο, ο προωθυπουργός έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου. Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές, ακολούθησε η ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και της Κύπρου και ο Έλληνας πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Μακαρίου.

Αμέσως μετά, άρχισε η διμερής συνάντηση Τσίπρα-Αναστασιάδη. Θα ακολουθήσει η τριμερής και μετά το γεύμα εργασίας η διμερής συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη Λευκωσία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

10:00 ‘Αφιξη πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο -Επίσημη υποδοχή, κατάθεση στεφάνου
10:10-10:30 Διμερής συνάντηση Έλληνα πρωθυπουργού με πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας
10:40 Απονομή τιμητικής διάκρισης στον γενικό διευθυντή του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβη κ. Ζήνων από τον Έλληνα πρωθυπουργό
11:55-12:25 Κατ’ ιδίαν συνάντηση Έλληνα Πρωθυπουργού με Πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας και Βασιλιά Ιορδανίας
12:30-13:15 Διευρυμένη Τριμερής Σύνοδος Κορυφής
13:15 Δηλώσεις στα ΜΜΕ
13:40 Υπογραφές συμφωνιών
14:00 Γεύμα εργασίας των τριών αντιπροσωπειών
15:15 Διμερής συνάντηση Έλληνα πρωθυπουργού με βασιλιά Ιορδανίας