Αιχμές εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε ο Νίκος Κοτζιάς για τη στάση της απέναντι στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Παράλληλα, σημείωσε, αναφερόμενος στο λεγόμενο βέτο στο Βουκουρέστι, πως δεν υπήρξε ποτέ.

«Το πρόβλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι είναι φοβική», είπε από βήματος ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Και συνέχισε «μπερδεύει λίγο τη γειτονιά με τη γειτονία των κρατών. Μάθανε ότι όταν τσακώνονται με τον γείτονα δεν του μιλάνε».

Στη συνέχει ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε σε όσα προβλέπονται μέχρι την πλήρη εφαρμογή όσων κατοχυρώνονται με τη Συμφωνία, επισημαίνοντας κάποια παραδείγματα, μεταξύ των οποίων «τη συμφωνία ένωσης των δύο Γερμανών» που προέβλεπε μεταβατική περίοδο τεσσάρων ετών.

Ο Νίκος Κοτζιάς υποστήριξε επίσης πως η άσκηση βέτο έτσι κι αλλιώς προβλέπεται όσον αφορά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων με την ΕΕ σε περίπτωση που δεν πληρούνται οι απαιτούμενοι όροι. «Άκουσα τον αρχηγό σας να λέει ότι θα βάλει βέτο, λες και του το απαγορεύει κανείς», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επίσης τόνισε ότι επειδή γίνεται πολλές φορές επίκληση στο Βουκουρέστι πρέπει να διευκρινιστεί πως «δεν υπάρχει βέτο στο Βουκουρέστι. Θέλετε να βγάλουμε στον αέρα τα πρακτικά της συνεδρίασης»;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με μια σύντομη αναφορά στις προβλέψεις συμφωνιών που είχαν συναφθεί επί προηγούμενων κυβερνήσεων τόνισε: «Όταν βάζανε την Αλβανία στο ΝΑΤΟ βάζανε όρους για τη γηγενή μειονότητα;» και κατέληξε λέγοντας πως «η χώρα είναι ευχαριστημένη μ’ αυτή την κυβέρνηση και την εξωτερική της πολιτική».