«Το μεταναστευτικό είναι τεράστια και ταυτόχρονα κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση. Απαιτεί κοινή λύση και κοινή αντίδραση στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, προσερχόμενος στο άτυπο συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, που διεξάγεται στο Ελσίνκι.

Στο περιθώριο του συμβουλίου, ο κ. Κουμουτσάκος είχε σήμερα (18/07) συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Oπως αναφέρεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου του υπουργείου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης «επιβεβαιώθηκε η ταύτιση απόψεων των δύο χωρών για την ανάγκη αποτελεσματικής διαχείρισης της μετανάστευσης, με έμφαση στην ανάγκη εφαρμογής συνολικής προσέγγισης, η οποία θα βασίζεται στη λειτουργική και ισόρροπη σχέση μεταξύ των αρχών της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε αυτό το πλαίσιο, «είναι επιτακτική η διατήρηση της επαγρύπνησης στην Ανατολική Μεσόγειο, ενόψει ενδεχόμενης αύξησης των μεταναστευτικών ροών στο επόμενο διάστημα», προστίθεται στην ανακοίνωση. Οι δύο υπουργοί προγραμμάτισαν, εξάλλου, διμερή συνάντηση στην Αθήνα, στις 29 Ιουλίου.