Η φυλοκυβερνητική εφημερίδα  Yenh Akit σχολίασε με αυτόν τον απίστευτο τίτλο: «όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες», την τρομοκρατική αιματηρή επιθέση στο Μάντσεστερ.

Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα «βλέπει» στο χθεσινό μακελειό με τους 22 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες μια συνέπεια της καταγγελλόμενης απ’ την Άγκυρα υποστήριξης που παρέχει η Δύση στους Κούρδους του PKK. Η ισλαμιστική εφημερίδα πρεσβεύει την άποψη ότι η Βρετανία είναι «μια απ’ τις χώρες που εγκατέλειψαν μόνη της την Τουρκία στη μάχη κατά της τρομοκρατίας» καθώς και ότι «υποδέχθηκε με ανοικτές αγκάλες τρομοκράτες».

Ο αρχισυντάκτης της “Yeni Akit”, Καντίρ Ντεμιρέλ έγραψε σε άρθρο γνώμης, που απηχούσε παλαιότερες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν: «Η τρομοκρατία είναι σαν μπούμερανγκ (…) Κάποια μέρα θα γυρίσει πίσω και θα σε χτυπήσει.»

Η κυβέρνηση Ερντογάν κατηγορεί δυτικές κυβερνήσεις ότι ανέχονται στα εδάφη τους τη δράση του PKK και των οπαδών του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειωτέον ότι με ανάλογο τίτλο και επιχειρηματολογία σχολίασε το μακελειό στο Μάντσεστερ κι άλλη μια τουρκική εφημερίδα, η Güneş…