Έτσι γλίτωσε ο Κ.Καραμανλής και η οικογένειά του από την φωτιά στην Ραφήνα

Έτσι γλίτωσε ο Κ.Καραμανλής και η οικογένειά του από την φωτιά στην Ραφήνα

Το pronews.gr είναι σε θέση να γνωρίζει μέχρι το που έφτασε η φωτιά της Ραφήνας η οποία κατέκαψε το Μάτι, το Νέο Βουτζά και το Κόκκινο Λιμανάκι και μαζί με αυτά και 92 ανθρώπους (όπως λένε οι ιατροδικαστές).

Η φωτιά, κατόπιν ενημερώσεως από δεκάδες προσωπικούς φίλους στην πόλη της Ραφήνας που είχαν την «τύχη» να βρίσκονται πολύ κοντά στην πυρκαγιά, έφτασε μέχρι το αστυνομικό τμήμα της πόλης και κατέκαψε την γνωστή παραλία «Μπλε Λιμάνι» η οποία βρίσκεται εντός της πόλης.

Θα πούμε ότι λίγα μέτρα μετά το «Μπλε Λιμάνι» βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και το παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας και ακριβώς απέναντί τους είναι το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή του Νεώτερου.

Πως σώθηκε η οικία του; Καθαρά από την εύνοια του Θεού, επειδή άλλαξε ο άνεμος κατεύθυνση αλλιώς είναι πολύ αμφίβολο αν θα γλίτωνε και το δικό του σπίτι.

Το σάιτ enandro.gr έχει δημοσιεύσει μια πολύ ενδιαφέρουσα αεροφωτογραφία από το ευρωπαϊκό δορυφορικό σύστημα “Κόπερνικος”.

Αποτυπώνει τις φλεγόμενες περιοχές της Ραφήνας στις 23/7. Όπως βλέπουμε η φωτιά κύκλωσε και το λιμάνι της Ραφήνας! Αφέθηκαν και κάηκαν ολοσχερώς ο περίγυρος του Αγίου Νικολάου, το παραλιακό παρκάκι, όλο το παραλιακό μέτωπο της πόλης, πολλά τετράγωνα του – πολεοδομημένου άρτια επί δεκαετίες – δεκάδες κήποι και σπίτια στην πόλη κλπ. Η Πυροσβεστική δεν υπήρχε και η ΓΓ Πολιτικης Προστασιας ήταν εξαφανισμένη.

Μόνοι τους οι αστυνομικοί αποφάσισαν την εκκένωση της πόλης στέλνοντας όλους στο λιμάνι όπου τους έφτασε όμως η φωτιά πνίγοντας τους!

Αυτά τα λέμε επειδή όλες αυτές τις ημέρες ακούσαμε απίστευτα πράγματα, ππεί αυθαίρετης δόμησης και για το ότι για όλα φταίνε οι πολίτες, που όμως έχουμε επανειλημμένα τονίσει, όταν έρχονται οι εκλογές αποκαθίστανται και πάλι από το πολιτικό σύστημα σε επίπεδο «Παρθένου Μαρίας» ενώ ακόμα και όσοι είναι αυθαίρετοι, ουδέποτε ενόχησε το κράτος αυτό να εισπράττει από αυτούς, φόρους, φως, νερό, τηλέφωνο κ.λ.π

Από την αεροφωτογραφία φαίνεται πως ακούστηκαν το λιγότερο ανακρίβειες (για να μην πούμε άλλες λέξεις) από την κυβέρνηση καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το enandro.gr

«Ο αστικός οικισμός της Ραφήνας (με πλήρες οικιστικό σχέδιο και 12μετρους έως 15μέτρους δρόμους) χωρίς αυθαίρετα, χωρίς μάντρες στην θάλασσα… καίγεται! Όλα τα σπίτια εντός σχεδίου. Δεν υπήρξε ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα από την αρχή μέχρι το τέλος της πυρκαγιάς που διάρκεσε ώρες. Η πόλη εκκενώθηκε γιατί η αστυνομία το σκέφτηκε ΜΟΝΗ της!!! Η φωτιά έφτασε μόλις 20 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα!!! Το αποφάσισαν μόνοι τους για να μην καούν!»

Γλαφυρά τα αναφέρει αλλά σας πληροφορούμε ότι οι κάτοικοι της Ραφήνας έτσι ακριβώς μας τα μετέφεραν. Γνωρίζουμε προσωπικά πολύ κόσμο που έδωσε αγώνα για να σώσει τα απολύτως νόμιμα σπίτια του.

Και να θυμίσουμε επίσης ότι στο Νέο Βουτζά που και εκεί είχαμε καμμένα σπίτια και ανθρώπους έχει νομιμόματες ιδιοκτησίες κάτι που έντεχνα στην κυβέρνηση το ξεχνούν.

«Στη φωτογραφία φαίνονται δύο κόκκινες καρφίτσες. Είναι δύο κόκκινες καρφίτσες που δείχνουν δύο τετράγωνα: το ένα στο κέντρο του οικισμού, το άλλο δίπλα σον Άγιο Νικόλαο. Το πρώτο σώθηκε – όπως και τα γύρω τετράγωνα – από 5-6 νεαρούς εθελοντές που έσωζαν μόνοι τους ότι μπορούσαν μέσα στην καταστροφή. Το δεύτερο (όπου και η κατοικία του Κ. Καραμανλή) σώθηκε γιατί ο αέρας γύρισε και η φωτιά έφτασε στο λιμάνι πνίγοντας στον καπνό τους κατοίκους που κατέφυγαν εκεί!» αναφέρει το Εν Άνδρω

Και συνεχίζει «Που είναι τα αυθαίρετα στην αεροφωτογραφία; Πως κάηκε η Ραφήνα; Που είναι οι μάντρες στη θάλασσα; Πως κάηκε όλο το παραθαλάσσιο μέτωπο της πόλης χωρίς μια αντίδραση των πυροσβεστών επί ώρες; Που ήταν έστω ΕΝΑ πυροσβεστικό όχημα επί ώρες; Πόσοι πυροσβέστες τραυματίστηκαν στη Ραφήνα; ΚΑΝΕΝΑΣ!!! Που ήταν το σχέδιο εκκένωσης ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για την Ραφήνα; ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ! Το μόνο σχέδιο ένα περιπολίκο που βγήκε και φώναζε: “τρεχάτε στο λιμάνι να σωθείτε”!!! Την ίδια ώρα κατέφταναν κατάμεστα κόσμο και ΙΧ τα πλοία της γραμμής από Άνδρο… που άρχισαν να ψαρεύουν πυρόπληκτους ναυαγούς!!!…

Πόσοι χάθηκαν; Δεν το λένε. Υπάρχει μια λίστα 91 ανώνυμων νεκρών (οι εισαγγελείς λένε 92). Δεν λένε ονόματα γιατί μάλλον υπάρχουν εξαφανισμένοι αλλοδαποί, που μέχρι να τους βρουν και να βάλει «σφραγίδα» ο ιατροδικαστής – του Πολάκη – είναι… ζωντανοί!

Το κάνουν για να μην αυξηθεί η λίστα στους εκατό και την πουν… εκατόμβη!!! Επικοινωνιακά κόλπα. Μόνο έτσι καταλαβαίνει την πραγματικότητα η κυβέρνηση! Δεν θέλει να μιλά για “εκατόμβη” η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!

Αυτή είναι η εκ των υστέρων άθλια διαχείριση της προηγουμένως επίσης άθλιας διαχείρισης της πυρκαγιάς… Κοινός παρονομαστής η “άθλια διαχείριση”. Και για να ξεφύγουν από αυτήν μιλούν για τις μάντρες. Οι οποίες υπήρξαν σε μερικές περιπτώσεις, όμως μαζί με τους γκρεμούς που έφτασαν πανικόβλητα και χωρίς καμία καθοδήγηση τα θύματα. Αλλά αυτό δεν συμφέρει και δεν το λένε…

Αεροφωτογραφία του ευρωπαϊκού συστήματος Κοπέρνικος. Οι καμμένες περιοχές Νέου Βουτζά. Ματίου και Ραφήνας. Εξαφανίστηκε όλο το παραλιακό πράσινο της πόλης, κάηκαν σπίτια, κήποι, ρεματιές εντός του άρτια πολεοδομημένοι και χωρίς μάντρες στην θάλασσα οικισμού της Ραφήνας. Η φωτιά έφτασε μέχρι το λιμάνι! Χωρίς έναν πυροσβέστη στον φλεγομενο οικισμό! Χωρίς έναν πυροσβέστη να υπερασπίσει το λιμάνι που έφταναν γεμάτα τέσσερα πλοία από την Άνδρο! Χωρίς να ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού της Πολιτικής Προστασίας. Χωρίς, χωρίς, χωρίς… Η Ραφήνα που ξέραμε δεν υπάρχει. Ας ελπίσουμε ο χρόνος να επουλώσει τις πληγές…

Το μόνο που λέει μετά 7ήμερη πλήρη άγνοια ο 44χρόνος πρωθυπουργός είναι πως φορτώθηκε “και ευθύνες που δεν του αναλογούν” στο Μάτι! Βγάζουν μάτι όμως οι ευθύνες αυτού και όσων διόρισε σε υπεύθυνες κυβερνητικές θέσεις. Ευθύνες για την Ραφήνα, το Νέο Βουτζά, άρτια πολεοδομημένων οικισμών, αλλά και στο Μάτι, που κανείς δεν ειδοποίησε κανέναν επί δύωρο! Και στο τέλος έτρεχαν όλοι να σωθούν σαν τρελοί στα ελάχιστα τελευταία λεπτά της φρίκης για να σωθούν…

ΥΓ. Το τι ακούγεται – τώρα που άνοιξαν τα στόματα στον εισαγγελέα – από την Αστυνομία εναντίον της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας δεν λέγεται!!!… Αφήστε τον αστείο υπουργό Τόσκα που στο ΠΑΣΟΚ – όπως μάθαμε – ήταν πορτιέρης του υπουργού Μπεγλίτη…

Το αλαλούμ της ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ τώρα ξεκινά να αποκαλύπτεται. Αλλά στα μυαλά της κυβέρνησης δυστυχώς έχουν χτιστεί μεγάλες αυθαίρετες μάντρες, που εμποδίζουν κάθε επικοινωνία με την αλήθεια. Εμποδίζουν για μια ακόμα φορά κάθε διαφυγή από τις ανεύθυνες “αυταπάτες” και τις πολιτικές και επικοινωνιακές ιδεοληψίες τους προς την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που αν δεν συμφωνεί μαζί τους… τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα…»

Δεν υιοθετούμε το ύφος και την φρασεολογία από το σάιτ Εν Άνδρω αλλά σε όσα αναφέρει επί της ουσίας και σε ότι έχει σημασία συμφωνούμε απόλυτα διότι και σε εμάς έτσι μας τα μετέφεραν φίλοι από την Ραφήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο για το σχέδιο πόλης της Ραφήνας αυτό είναι αυταπόδεικτο. Ευτυχώς που δεν έπιασε φωτιά η Αθήνα θα την έβγαζαν κι αυτήν αυθαίρετη οι κυβερνητικοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.