Σύμφωνα με τη ΝΔ το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ που δεν κατάφερε η κυβέρνηση να περάσει χθες το βράδυ στη Βουλή, με αποτέλεσμα να οδηγείται σήμερα σε ονομαστική ψηφοφορία, αποδεικνύει, ότι έχουμε μια κυβέρνηση μειοψηφίας.

Επίσης επιβεβαιώνεται ο χαρακτηρισμός «κουρελού» που έχει αποδώσει η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς κατά τη σημερινή ψηφοφορία θα αναζητά τους «πρόθυμους» από τους ανεξάρτητους της Βουλής προκειμένου να καταφέρει να νομοθετήσει.

Η Πειραιώς είναι αποφασισμένη να αναδεικνύει με αφορμή κάθε νομοσχέδιο τις θεσμικές ακροβασίες από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου «για να κρατηθεί λίγο ακόμα στην εξουσία ο κ. Τσίπρας». Σημειώνουν επίσης ότι τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν μεταπολιτευτικά ευτελίζουν το Κοινοβούλιο και πλήττουν τους θεσμούς. Είναι σαφές για τη ΝΔ ότι η εικόνα μιας κυβέρνησης που δεν έχει καθαρή πλειοψηφία στη Βουλή εντείνει την αβεβαιότητα για τη χώρα και ο κ. Τσίπρας είναι ένας αδύναμος Πρωθυπουργός που εξαρτάται από ευκαιριακές πλειοψηφίες προκειμένου «να μείνει στην καρέκλα του όσο μπορεί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πλέον η κυβέρνηση είναι απομονωμένη και αναζητά στήριξη σε «πολιτικά ρετάλια και γυρολόγους της πολιτικής», όπως τονίζουν στελέχη της ΝΔ, σημειώνοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να σέρνεται μέσα στην αβεβαιότητα που τη βυθίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Μόνη λύση είναι οι εκλογές και αυτές, ό,τι και να κάνουν δεν θα τις αποφύγουν», τονίζουν οι ίδιες πηγές.