Προβλέπεται η ίδρυση Κεντρικού Συμβουλίου Υποδομών που θα υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό προκειμένου να αποφεύγονται αποσπασματικά έργα ανά περιφέρεια στο σχέδιο που θα παρουσιάσει η ΝΔ.

Στόχος είναι, μέσω του καλύτερου συντονισμού, η προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων και η βέλτιστη αξιοποίηση των έργων αυτών στην οικονομία.

Από τα πιο σημαντικά είναι η οδική παράκαμψη της Αττικής. Αυτό θα επιτευχθεί με τη δημιουργία ενός εναλλακτικού αυτοκινητοδρόμου από την Ελευσίνα προς την Υλίκη που θα παρακάμπτει πλήρως την Αθήνα. Τα οφέλη εκτιμώνται πως θα είναι η αποσυμφόρηση της κίνησης στον Κηφισό, η μείωση της ρύπανσης σε ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές, αφού τα φορτηγά δεν θα εισέρχονται στον πολεοδομικό ιστό, η αναβάθμιση της Δυτικής Αττικής και η εξοικονόμηση χρόνου και κόστους για τις εμπορευματικές μεταφορές από και προς την Πελοπόννησο.

Στο πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνεται η αναβάθμιση και συντήρηση του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου, περιβαλλοντικά έργα, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και τα έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!