Την αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, η οποία μεταξύ άλλων, έκανε λόγο και για «κατάχρηση δημόσιου αξιώματος», προκάλεσε η αθέμιτη παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη από το βήμα του Κοινοβουλίου και ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσής της Ελένης Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο και η προσπάθειά του να επηρεάσει τη δικαιοσύνη ώστε να καταδικάσει την πρώην Εισαγγελέα κατά της διαφθοράς.

Η επίμαχη δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης από το βήμα του Κοινοβουλίου ήταν η εξής: «Το ότι πρέπει να μπει η κα Τουλουπάκη στη φυλακή το λέω και σήμερα. Ήταν λάθος η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου».

Τα όσα είπε ο κ.Γεωργιάδης, σύμφωνα με την ΕΕΕ «συνιστούν ανεπίτρεπτη παρέμβαση, παραβιάζοντας αφενός μεν τη νομιμότητα, αφετέρου δε το τεκμήριο αθωότητας και συνεχίζουν την επιχείρηση μετατροπής μιας εν εξελίξει δίκης σε πολιτικό παιχνίδι σκοπιμοτήτων».

Μάλιστα, η Ένωση Εισαγγελέων τονίζει σε αυστηρό ύφος πως «τέτοιες συμπεριφορές ενέχουν στοιχεία κατάχρησης δημόσιου αξιώματος, με ‘ενεργά θύματα’ τόσο αυτούς σε βάρος των οποίων στρέφονται οι αναφορές και δηλώσεις, όσο και τα έννομα αγαθά του κοινωνικού συνόλου που ταυτόχρονα συμπροσβάλλονται».

Στην ανακοίνωσή της ακόμα η ΕΕΕ, υπερασπίζεται τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο και καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον του από μερίδα του Τύπου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!