Εκτός Ίντερνετ κινδυνεύουν να μείνουν όσοι κάτοχοι παλιών iPhone και iPad δεν κάνουν αναβάθμιση. Σύμφωνα με την Apple, πρέπει να έχουν κάνει την απαραίτητη αναβάθμιση μέχρι τις 3 Νοεμβρίου. «Αναβαθμίστε το iPhone 5 για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείται το App Store, το iCloud, το email, τον ιστό και άλλες υπηρεσίες», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Apple.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η εταιρεία, η ανάγκη προέκυψε από ένα πρόβλημα σε συστήματα GPS που σημειώθηκε τον Απρίλιο και επηρεάζει τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Η εταιρεία ζητά από τους χρήστες των συσκευών του 2013 να ελέγξουν την έκδοση iOs που χρησιμοποιούν. «Αφού κάνετε update στο iPhone 5, μπορείτε να ελέγξετε ότι η συσκευή σας έχει αναβαθμιστεί επιτυχώς», τονίζουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας, που επισημαίνουν ότι η ασφαλής έκδοση είναι η 10.3.4.

Αναλυτικά, οι συσκευές που θα επηρεαστούν είναι:
-iPhone 5
-iPad (4ης γενιάς) Wi-Fi + Cellular
-iPhone 4s -iPad mini (1ης γενιάς) Wi-Fi + Cellular
-iPad 2 Wi-Fi + Cellular(μόνο μοντέλα CDMA)
-iPad (3ης γενιάς) Wi-Fi + Cellular

Ο αριθμός της ενημερωμένης έκδοσης λογισμικού πρέπει να είναι 10.3.4 ή 9.3.6, ανάλογα με τη συσκευή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό το πρόβλημα δεν επηρεάζει το iPod touch ή τα μοντέλα iPad που έχουν μόνο Wi-Fi. Επίσης, δεν επηρεάζει τις συσκευές iOS που είναι νεότερα μοντέλα από τις συσκευές που αναφέρονται παραπάνω.