Την Ολυμπιακή Φλόγα στο Διάστημα θέλει να στείλει ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, εν όψει τον Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Σότσι το 2014.

Ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος , σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας του, αναμένεται να ανακοινώσει και το γάμο του με την Χρυσή Ολπυμπιονίκη του 2004 στην Αθήνα , Αλίνα Καμπάεβα, στη διάρκεια του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος, κάνει φιλόδοξα σχέδια που αναμένεται να περάσουν στην… Ιστορία.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας , Βλαντιμίρ Ποπόβκιν, «η δάδα της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας του Σότσι 2014 για πρώτη φορά στην ιστορία του ολυμπιακού κινήματος, θα φθάσει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με το επανδρωμένο διαστημόπλοιο Soyuz TMA-11M και εν συνεχεία θα κάνει διαστημικό περίπατο στις αρχές Νοεμβρίου του 2013». 

Για λόγους ασφαλείας, η δάδα δεν προβλέπεται να ανάψει , πρόσθεσε ο Ρώσος αξιωματούχος.Σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο, τη δάδα θα μεταφέρουν στο διάστημα οι ρώσοι κοσμοναύτες Ολέγκ κοτόφ και ΣΕργκέι Ριαζάν. 

Ο κοσμοναύτης Φιόντορ Γιουρτσίχιν έχει επιφορτιστεί με την επιστροφή της Ολυμπιακής φλόγας στη Γη . Σύμφωνα με την εφημερίδα «Voice of Russia», ο Γιουρτσίχιν βρίσκεται αυτή την ώρα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr