Στη νέα τρέλα των συνωμοσιολόγων εξελίσσεται η θεωρία της επίπεδης Γης. Ένας σκληροπυρηνικός οπαδός βγήκε στην τηλεόραση να αντιπαρατεθεί με έναν άνθρωπο που έχει δει τη Γη από το Διάστημα. Έναν πραγματικό αστροναύτη!!!

Η διαμάχη έλαβε χώρα στη βρετανική εκπομπή «Good Morning Britain», όταν ο οπαδός της θεωρίας Mark Sargent, ο οποίος είναι σίγουρος πως ζούμε σε έναν σφαιρικό δίσκο, βγήκε να μας πει πως η NASA κρατά μυστικό το σχήμα της Γης, για λόγους που μόνο ο ίδιος ξέρει φυσικά.

Την ώρα που ανέλυε τη θεωρία του και ξεδίπλωνε βήμα-βήμα τη συνωμοσία της NASA, αφήνοντας τον παρουσιαστή Πιρς Μόργκαν αποσβολωμένο, η συζήτηση έφτασε στον αστροναύτη Terry Virts, ο οποίος ρωτήθηκε πώς θα μπορούσε να αποδείξει εκείνος ότι η Γη είναι πράγματι σφαιρική.

Ο Virts έδειξε απλώς μια φωτογραφία της Γης από το βιβλίο του, το οποίο αποτελείται αποκλειστικά από τις φωτογραφίες που τράβηξε ο ίδιος παραμένοντας στο Διάστημα για 200 μέρες. Τόσο απλά!

Ο Sargent, απτόητος, χαρακτήρισε και αυτά τα πειστήρια «κατασκευασμένα», λέγοντας πως ο αστροναύτης της NASA είναι υποχρεωμένος να καλύψει τη Διαστημική Υπηρεσία και να συνεχίσει την προπαγάνδα της περί σφαιρικής Γης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!