Σύμφωνα με την εταιρεία digitalGlobe Inc, ( παγκόσμιος πάροχος  εμπορικών εικόνων υψηλής ανάλυσης της γης),  νέες εικόνες έδειξαν σημαντική κίνηση στην περιοχή Sohae της Βόρειας Κορέας (Δυτική Θάλασσα) που βρίσκεται η εξέδρα εκτόξευσης πυραύλων αναφέρει η βρετανική εφημερίδα  telegraph.co.uk.

“Με δεδομένο το  παρατηρούμενο επίπεδο αυξημένης  δραστηριότητας εμφανίζονται στρατιωτικά  φορτηγά, στρατιώτες , πετρελαιοφόρα οχήματα και δεξαμενές οξυγόνου και  διαφαίνεται η προσπάθεια της Βόρειας Κορέας να προβεί, ενδεχομένως στην  πέμπτη εκτόξευση  δορυφόρου κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών εβδομάδων”, ανέφερε ανώτερο στέλεχος της εταιρείας.

Η εταιρεία DigitalGlobe ανέφερε ότι το είδος της δραστηριότητας είναι  σύμφωνο με τις προετοιμασίες που παρατηρήθηκαν πριν από την αποτυχημένη εκτόξευση του πυραύλου  Unha-3της  Βόρειας Κορέας τον περασμένο Απρίλιο.

Η Πιονγιάνγκ επιμένει ότι η αποτυχημένη εκτόξευση του Απριλίου είχε ως στόχο να θέσει  σε τροχιά δορυφόρο , αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα Ηνωμένα Έθνη κατήγγειλαν την επιχείρηση  αυτή ως συγκεκαλυμμένη βαλλιστική πυραυλική δοκιμή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr