Έπειτα από έρευνες που διήρκησαν περισσότερο από 30 χρόνια, ο Εχούντ Νετζέρ, από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε την τοποθεσία του τάφου του Ηρώδη, σε περιοχή νότια της Ιερουσαλήμ.

Ο Ηρώδης αναφέρεται στη Καινή Διαθήκη για τη σφαγή των νηπίων. Όταν ο Ηρώδης έμαθε για την γέννηση του Ιησού, διέταξε να θανατωθούν όλα τα νήπια της Βηθλεέμ κάτω των δύο ετών αναφέρεται στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο.

Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, ο Ιωσήφ ειδοποιήθηκε για την απειλή από ένα όραμα και φυγάδευσε την Παναγία και τον Ιησού στην Αίγυπτο.

«Όταν αντιλήφθηκα ότι είναι αυτός ο τάφος ένιωσα πολύ ευτυχισμένος» είπε ο καθηγητής Νετζέρ, ο οποίος δουλεύει στην συγκεκριμένη περιοχή για τον τάφο του Ηρώδη από το 1972.

«Όλοι ενδιαφέρονται για τους Αγίους Τόπους και ο τάφος του Ηρώδη αποτελεί μέρος αυτής της ιστορίας».

Υπάρχει μια αρχαία σκάλα που χτίστηκε για τη νεκρική πομπή του Ηρώδη- η οποία περιγράφεται λεπτομερώς από τον ιστορικό Φλάβιο Ιώσηπο του πρώτου αιώνα- που οδήγησε την ομάδα του καθηγητή Νετζέρ στον τάφο, που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου.

«Οι σκάλες κατασκευάστηκαν ειδικά για τη νεκρική πομπή» ανέφερε ο καθηγητής Νετζέρ.

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην περιοχή μία καταπληκτική σαρκοφάγο από ασβεστόλιθο, της οποίας το μήκος υπολογίζεται στα 2,5 μέτρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο σημείο δεν βρέθηκαν κόκαλα. Ο καθηγητής Νετζέρ δήλωση ότι πιθανότατα αφαιρέθηκαν από εβραίους επαναστάτες που πάλεψαν ενάντια στη Ρώμη μεταξύ του 66 και του 72 μ.Χ.