Ήταν μια μέρα σαν σήμερα, πριν από τέσσερα χρόνια, στις 26.01.2020 όταν σκοτώθηκε ο Κόμπι Μπράιαντ μαζί με την κόρη του σε συντριβή ελικοπτέρου.

Το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ, μαζί με την 13χρονη κόρη του κι ακόμα επτά άτομα κατέπεσε σε μία πλαγιά βουνού στο στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια. Ο Κόμπι Μπράιαντ, η Τζίτζι και οι άλλοι εννέα επιβαίνοντες βρήκαν ακαριαίο θάνατο.

Το ΝΒΑ, ο παγκόσμιος αθλητισμός αλλά και ο απλός κόσμος βυθίστηκαν στο πένθος.

Οι κακές καιρικές συνθήκες και το σημείο της συντριβής

Το ελικόπτερο θα μετέφερε τον Κόμπι Μπράιαντ και τους υπόλοιπους επιβαίνοντες σε έναν αγώνα μπάσκετ κοριτσιών. Οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες, υπήρχε πολλή ομίχλη. Στο ύψος της Καλαμπάσας, περίπου 50 χιλιόμετρα από το Λος Άντζελες, σε μια ορεινή περιοχή με πολύ μικρή ορατότητα, το ελικόπτερο έπεσε στο έδαφος με μεγάλη ταχύτητα.

Ήταν 9:45 π.μ. (τοπική ώρα). Τα δυσάρεστα άρχισαν να διαδίδονται. Ο Κόμπι Μπράιαντ, η κόρη του Τζίτζι και άλλα επτά άτομα ήταν νεκροί.

">

Εκτός από τον Κόμπι και την κόρη του, στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν οι:

Αλίσα Αλτομπέλι, έτος γέννησης το 2005.

Τζον Αλτομπέλι, έτος γέννησης το 1963.

Κέρι Αλτομπέλι, έτος γέννησης το 1973.

Πέιτον Τσέστερ, έτος γέννησης το 2006.

Σάρα Τσέστερ, έτος γέννησης το 1974.

Κριστίνα Μάουζερ, έτος γέννησης το 1981.

Άρα Ζομπαγιάν, έτος γέννησης το 1970.

Τι αποκάλυψε το πόρισμα ένα χρόνο μετά

Τον Φεβρουάριο του 2021, έναν χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα, το Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (NTSB) εξέδωσε το τελικό πόρισμα για τα αίτια της τραγωδίας. Όπως προκύπτει από την έρευνα των εμπειρογνωμόνων, το δυστύχημα προκλήθηκε εξαιτίας λάθους – αποπροσανατολισμού του πιλότου, Άρα Ζομπάγιαν, λόγω της πυκνής ομίχλης που υπήρχε εκείνη τη στιγμή στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια και όχι λόγω κάποιας μηχανικής βλάβης του ελικοπτέρου.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών, Ρόμπερτ Σούμαλτ, προχώρησε σε αυτή την ανακοίνωση στις εναρκτήριες παρατηρήσεις του κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την Τρίτη (9.02.2021), αναφορικά με το δυστύχημα της 26ης Ιανουαρίου 2020.