ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Οι δικαστές αντιδρούν στη δεξίωση που παραθέτει η Βασιλική Θάνου

Οι δικαστές αντιδρούν στη δεξίωση που παραθέτει η Βασιλική Θάνου

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της Βασιλικής Θάνου, η διοργάνωση δεξίωσης στο Χίλτον.

Η «φιέστα» (όπως τη χαρακτηρίζουν οι… κακεντρεχείς) της απερχόμενης προέδρου έφθασε έως τη Βουλή, με ερώτηση που κατέθεσε το Ποτάμι προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ζητώντας ενημέρωση σχετικά με το ποιος πληρώνει τη δεξίωση. Εγινε δε αφορμή για να ξαναφουντώσει η -άσβεστη, ως φαίνεται- κόντρα μεταξύ της Βασιλικής Θάνου και της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Η τελευταία εξέδωσε χθες «λάβρα» ανακοίνωση για την πρωτοβουλία της απερχόμενης προέδρου, κάνοντας λόγο για εν κρυπτώ από τις ενώσεις εορτασμό, αλλά και καυτηριάζοντας τη… σιγήν ιχθύος του υπουργείου Δικαιοσύνης ως προς την πηγή χρηματοδότησης της εκδήλωσης. Πληροφορίες πάντως ανέφεραν ότι ο υπουργός Σταύρος Κοντονής, αν και το όνομά του φέρεται να περιλαμβάνεται μεταξύ των ομιλητών, δεν θα παρευρεθεί στον εορτασμό.

Στην ανακοίνωσή της η μεγαλύτερη δικαστική ένωση της χώρας αναφέρει: «Πριν ακόμα επουλωθούν οι πληγές που άφησε στη Δικαιοσύνη η προσπάθεια παραβίασης του Συντάγματος με την ανεπίτρεπτη αύξηση των ορίων ηλικίας αποχώρησης των δικαστικών λειτουργών, το Δικαστικό Σώμα πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα για την πολυτελή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ με αφορμή τον εορτασμό των 182(!) χρόνων από την ίδρυση του Αρείου Πάγου. Επετειακοί εορτασμοί για τη Δικαιοσύνη εν κρυπτώ από τους δικαστικούς λειτουργούς και τις δικαστικές ενώσεις είναι κάτι ασυνήθιστο. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν εκφράζουν τους δικαστές και εισαγγελείς της χώρας παρά μόνο όσους τις διοργανώνουν».

Η ΕΔΕ τονίζει ότι δεν θα είχε ασχοληθεί ειδικότερα με το ζήτημα αν δεν είχαν τεθεί ερωτήματα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης τόσο από τον Τύπο όσο και από πολιτικό κόμμα, αναφορικά με την πηγή της χρηματοδότησης. «Αναμέναμε μάταια όλο το προηγούμενο διάστημα μια απάντηση. Θεωρούμε υποχρέωση των διοργανωτών και του υπουργείου Δικαιοσύνης να δώσουν σαφείς εξηγήσεις και να μην αφήσουν να αιωρούνται σκιές και αναπάντητα ερωτήματα», υπογραμμίζει η Ενωση και καταλήγει: «Είναι αυτονόητο ότι είναι ατομική ευθύνη και καθήκον καθενός από εμάς ξεχωριστά να περιφρουρήσει το κύρος της Δικαιοσύνης».

Ποιος χρηματοδοτεί «μια τόσο γκλάμουρους εκδήλωση, στην εποχή της σκληρής λιτότητας που ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας πένεται;», ήταν άλλωστε το ερώτημα που απηύθυνε το Ποτάμι προς τον υπουργό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.