ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η EASA προειδοποιεί για κίνδυνο έκρηξης στα Airbus A350

Η EASA προειδοποιεί για κίνδυνο έκρηξης στα Airbus A350

Η EASA προειδοποιεί ότι ακόμη και ένα λάθος στο σύστημα αρκεί για να καταστεί ο συνδυασμός θέρμανσης και καυσίμου ιδιαίτερα επικίνδυνος…

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) ζήτησε να επανελεγχθούν τα αεροσκάφη Airbus A350 καθώς υπάρχει κίνδυνος έκρηξης εξαιτίας προβλήματος σε μια υδραυλική αντλία.

Στον κινητήρα του μοναδικού A350-900 που έχει παραδοθεί ένα πρόβλημα σε μια υδραυλική αντλία ενδέχεται να προκαλέσει την ανάφλεξη του μείγματος καυσίμου- αέρα στη δεξαμενή καυσίμων, εξήγησε η EASA.

Η κατασκευάστρια εταιρεία απάντησε ότι το πρόβλημα αυτό μπορεί να διορθωθεί με μια αναβάθμιση του λογισμικού και πρόσθεσε ότι έχει ενημερώσει τις αεροπορικές εταιρείες που επηρεάζονται. Επιπλέον η Airbus τόνισε ότι θα εξετάσει αν χρειάζεται να ληφθούν επιπλέον μέτρα.

Τέτοιου είδους ανακοινώσεις για θέματα ασφαλείας είναι συχνές για τα νέα μοντέλα αεροσκαφών.
Ωστόσο η αιτία του προβλήματος στα A350-900 είναι ευαίσθητη καθώς η πηγή του, μια υδραυλική αντλία, βρίσκεται στη δεξαμενή καυσίμων του αεροσκάφους.

Η αντλία και το υγρό που τη διαρρέει μπορεί να υπερθερμανθούν. Μέχρι αυτό το σημείο τα πράγματα παραμένουν υπό έλεγχο, καθώς οι δεξαμενές καυσίμων των αεροσκαφών είναι εξοπλισμένες με ένα σύστημα ελέγχου του εκρηκτικού μείγματος, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο να σημειωθεί έκρηξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η EASA όμως προειδοποιεί ότι ακόμη και ένα λάθος σε αυτό το σύστημα αρκεί για να καταστεί ο συνδυασμός θέρμανσης και καυσίμου ιδιαίτερα επικίνδυνος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.