Σχεδόν οι μισοί Ρώσοι (49%) θεωρούν ότι πρέπει να τερματισθούν οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο δημοσκόπηση του γνωστού ερευνητικού κέντρου Levada- Centr.

Υπέρ της συνέχισης των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Συρία τάσσεται το 30%, ενώ το 22% δεν απάντησε στο ζήτημα αυτό, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο διάστημα 18-22 Αυγούστου σε δείγμα 1600 ατόμων σε 137 κατοικήσιμα σημεία ,σε 48 περιφέρειες της χώρας.

Την ίδια στιγμή η πλειονότητα των Ρώσων δείχνει ενδιαφέρον για την κατάσταση στην Συρία, αφού σύμφωνα με την δημοσκόπηση το 18% παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις, το 56% είναι ενήμεροι για τις τελευταίες εξελίξεις στην Συρία αλλά δεν τις παρακολουθούν συστηματικά. Το 26% και πλέον των Ρώσων, δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτα για το τι συμβαίνει την παρούσα στιγμή στην Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 32% των Ρώσων εκφράζει φόβους μήπως η στρατιωτική επέμβαση στην συριακή διένεξη μετεξελιχθεί για την Ρωσία σ’ ένα “νέο Αφγανιστάν”, το 40% θεωρεί ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι σχεδόν απίθανο, το 11% θεωρεί πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ το 10% δεν ήταν σε θέση να κάνει κάποια εκτίμηση για το θέμα αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ