ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νιγηρία: Χιλιάδες δάσκαλοι απέτυχαν παταγωδώς σε… διαγωνίσματα για 6χρονα παιδάκια

Νιγηρία: Χιλιάδες δάσκαλοι απέτυχαν παταγωδώς σε… διαγωνίσματα για 6χρονα παιδάκια

Προς την «οδό» της απόλυσης βαίνουν χιλιάδες δάσκαλοι Νιγηρία, έπειτα από την αποτυχία να λύσουν διαγωνίσματα που απευθύνονταν σε 6χρονους μαθητές, σύμφωνα και με διεθνή μέσα.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας Καντούνα, στον βορρά, 21.780 δάσκαλοι, τα δύο τρίτα του συνόλου, δηλαδή, δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν βαθμολογία υψηλότερη του 75% στα τεστ που δίνονται στους μαθητές τους.

Ο ίδιος ανακοίνωσε πως 25.000 νέοι δάσκαλοι θα προσληφθούν για την αντικατάστασή τους.

«Η πρόσληψη δασκάλων στο παρελθόν είχε πολιτική βάση κι εμείς έχουμε την πρόθεση να το αλλάξουμε αυτό, φέρνοντας νέους δασκάλους, με προσόντα, για να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια της εκπαίδευσης σε αυτή την πολιτεία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κυβερνήτης τόνισε παράλληλα πως θα επιδιωχθεί καλύτερη κατανομή των διδασκόντων στην πολιτεία, καθώς σε κάποια μέρη η αναλογία δασκάλου – μαθητών είναι ένας προς εννέα και σε άλλα ένας προς εκατό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.