ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Τα Χανιά «μετρούν» τις πληγές τους από το χθεσινό κατακλυσμό

Τα Χανιά «μετρούν» τις πληγές τους από το χθεσινό κατακλυσμό

Με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, ανά την επικράτεια, η χθεσινή καταιγίδα στα Χανιά επέφερε μεγάλες ζημιές, ενώ σήμερα γίνεται η καταγραφή τους από τις αυτοδιοικητικές υπηρεσίες.

Τα γραφεία της Αντιπεριφέρειας, όπως και του Δήμου Χανίων, θα παραμείνουν ανοιχτά σήμερα και όλο το Σαββατοκύριακο, προκειμένου καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες σπιτιών να δηλώνουν τις καταστροφές που υπέστησαν και από τη Δευτέρα να ξεκινήσουν οι αυτοψίες.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε χθες, Πέμπτη, είναι ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων δέχθηκε 350 κλήσεις. Σήμερα, Παρασκευή, 20 συνεργεία με 50 άνδρες σπεύδουν σε πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα για απάντληση υδάτων.

Ζημιές υπέστη το εθνικό οδικό δίκτυο με εκτεταμένες κατολισθήσεις που προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, με τα συνεργεία να βρίσκονται από χθες επί ποδός. Όπως είπε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας σοβαρές ζημιές έχει υποστεί το επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά και οι δημοτικές υποδομές στο δυτικό παραλιακό μέτωπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Διαθέτουμε για την ώρα 70.000 ευρώ για την κάλυψη των πρώτων εξόδων, ωστόσο εκτιμώ ότι οι ζημιές θα ξεπεράσουν το μισό εκατομμύριο ευρώ», είπε ο κ. Βάμβουκας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.