ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Ρωσία: Εξέδωσε χάρτη με πυρηνικούς στόχους στην Ευρώπη – Και η Ελλάδα μέσα στη λίστα (φωτό)

Η Μόσχα έχει ήδη κάνει προεργασία για στόχους αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικό οπλισμό

Ρωσία: Εξέδωσε χάρτη με πυρηνικούς στόχους στην Ευρώπη – Και η Ελλάδα μέσα στη λίστα (φωτό)

Η Ρωσία εξέδωσε έναν χάρτη με στόχους τις βάσεις που βρίσκονται οπλοστάσια πυρηνικών κεφαλών στην Ευρώπη, στον οποίο περιλαμβάνονται και χώρες όπως η Ελλάδα και η Τουρκία.

Ο χάρτης αυτός περιλαμβάνει πέντε χώρες του ΝΑΤΟ, όπως η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ιταλία και η Τουρκία, αλλά επίσης και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, περίπου 100 τακτικά πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ βρίσκονται σε έξι βάσεις σε αυτές τις χώρες.

Η Μόσχα προειδοποιεί ότι εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν με τα σχέδια εγκατάστασης νέων πυρηνικών όπλων σε ευρωπαϊκές χώρες, θα αναγκαστεί να λάβει «πιο εκτεταμένα» μέτρα πυρηνικής αποτροπής.

Η Ελλάδα αν και δεν περιλαμβάνεται στο χάρτη των χωρών που σταθμεύουν μόνιμα πυρηνικά όπλα εντούτοις παραμένει χώρα του ΝΑΤΟ που είναι “στις εν δυνάμει φέρουσες πυρηνικά” και η αμερικανική βάση της Σούδας θα μπορούσε να είναι η αιτία.

Γιατί κανείς δεν γνωρίζει όταν καταφτάνουν τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα τι όπλα φέρουν.

Δείτε το χάρτη: 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.