Με στόχο να συλλέξουν επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση της Novartis, κλιμάκιο Ελλήνων εισαγγελέων με επικεφαλής την προϊσταμένη της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, πραγματοποιεί επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η συλλογή στοιχείων αναμένεται να γίνει στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής και βάση των όποιων ευρημάτων εντοπιστούν δεν αποκλείεται η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα για την υπόθεση να λάβει νέα ώθηση.

Μάλιστα, η ελληνική δικαιοσύνη έχει ζητήσει ήδη στοιχεία από τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες επίσης διενεργούν μεγάλη έρευνα για την υπόθεση τόσο μέσω των μηχανισμών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όσο και σε ποινικό επίπεδο, μετά τις καταθέσεις που έδωσαν στην αμερικανική δικαιοσύνη, δύο μάρτυρες, πρώην στελέχη της Novartis, στην Ελλάδα.

Από τις καταθέσεις αυτές προκύπτει ότι η εταιρεία είχε δημιουργήσει δίκτυο με δωροδοκίες γιατρών τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα με στόχο να εξασφαλίζει την προτίμησή τους για τα φαρμακευτικά της σκευάσματα.

Στο πλαίσιο δε της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα ερευνάται και τυχόν εμπλοκή στην υπόθεση κρατικών αξιωματούχων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιανουάριο οι εισαγγελείς είχε πραγματοποιήσει έφοδο στα γραφεία της Novartis κατάσχοντας έγγραφα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.